Mette Hansson, nybliven aktiv Centerpartist med stort engagemang för landsbygd och näringsliv

Förtroendevald för Centerpartiet Trelleborg

Vi fortsätter vår presentation av våra duktiga och kompetenta företrädare i de kommunala organen. Näst på tur är en relativt nybliven aktiv centerpartist som rotat sig på landsbygden norr om staden.

- Jag gick med i partiet december 2017 för jag vill engagera mig och vara med att påverka i den kommun jag bor i. Centerpartiet är det självklara valet då partiet har goda värderingar och landsbygden ligger mig varmt om hjärtat, säger Mette.

Mette är utbildad specialistsjuksköterska och jobbar tillvardags som operationssjuksköterska på lasarettet i Trelleborg, ett arbete som fungerar bra att kombinera med politiken.

- Eftersom mycket av de politiska mötena är på kvällstid så fungerar det alldeles utmärkt. Med en uppmuntrande familj och en förstående arbetsgivare brukar det mesta kunna lösa sig.

Idag driver Mette centerpartiets politik som ersättare i arbetsmarknadsnämnden men är även ersättare i kommunfullmäktige.

- Mina uppdrag passar mig som handen i handsken, jag brinner verkligen för att alla ska ha ett jobb att gå till. Det är superviktigt att alla känner sig behövda och får en meningsfull vardag, säger Mette och fortsätter:

- Inom ramen för fullmäktiges uppdrag vill jag kämpa för att öka samarbetet mellan näringsliv och kommun, Trelleborg måste bli en bättre kommun att driva företag i. Detta tror jag kommer leda till en attraktivare kommun att både jobba och bo i.

Tillsammans med sin sambo Daniel samt två små barn bor Mette i en villa i byn Fjärdningslöv norr om Trelleborg. Med sitt politiska intresse, hus och små barn är det inte alltid lätt att få tiden att räcka till.

- Med två barn fylls dagarna snabbt med aktiviteter. Men jag försöker hitta tid för ett annat av mina intressen, nämligen träning. Det är viktigt att få tid till det för då mår jag mycket bättre både i kropp och sinne.Skribent: Ola Olsson

Centerpartiet i Trelleborg tackar Mette för pratstunden och hoppas att Centerpartiet får berikas med hennes engagemang och drivkraft i många år framöver.

Skribent: Ola Olsson