En nära och tillgänglig ambulans för skånes bästa

Debattartikel

L och KD lyfter behov av en ambulans i Vellinge kommun. Det sägs att regionen inte satsar i området och att våra kommunpolitiker ska trycka på regionen så att något händer. Vi i Centerpartiet gjorde det. L och KD missar att det har hänt saker under mandatperioden.

Vi har genom Allians för Skåne, där både L, KD och C ingår, satsat på just en ny ambulans nära Vellinge. I april tog regionstyrelsen beslut om att utöka verksamheten i distrikt 1, där vi ingår, med en dygnsambulans baserad i Trelleborg. Totalt satsas 9,7 miljoner i år och 11,4 miljoner nästa år. Ambulansen är tillgänglig dygnet runt, året om, och är på plats i dagarna.

Vi i Centerpartiet värnar om den nära vården. Under hela mandatperioden har vi kämpat och levererat på punkt efter punkt för att ge mer nära vård till alla skåningar. Vi har bevarat de tio sjukhusen, flyttat vården närmare patienten genom att kraftigt bygga ut primärvården, infört psykiatriambulans i Region Skåne och infört riktade hälsosamtal. Detta är viktiga satsningar som gör stor skillnad lokalt.

Just en första psykiatriambulans har på Centerpartiets initiativ testats i just distrikt 1, där Vellinge ingår, och gett mycket goda resultat. En andra psykiatriambulans börjar därför rulla i Nordvästra Skåne i oktober. Vi vill fortsätta utveckla verksamheten och går till val på att: ”Psykiatriambulansen ska vara närvarande i hela Skåne.”

Därför krävs ett starkt Centerparti i Region Skåne. Värnar man den nära vården som prioriterar primärvården och ambulerande vård både för somatik och psykiatri, rösta då på Centerpartiet i Region Skåne den 11 september!

David Liljedal, (C)
Kretsordförande Centerpartiet Vellinge och regionfullmäktigekandidat

Magdalena Nour (C)
Gruppledare Centerpartiet Vellinge och regionfullmäktigekandidat