REFLEKTION ÖVER VALET - MAGDALENA NOUR (C)

Med några dagars distans börjar valresultatet sjunka in. På riksnivå är det nu SD, med främlingsfientlighet och populism som idé, som sätter agendan för en ny regering, det är oroväckande. Vi i Centerpartiet Vellinge är genuint ledsna över att vår riksdagsgrupp tappar flera kloka ledamöter. Här i Vellinge landar vi på knappt 6%, vi tappar ett mandat, och de som lanserar enkla lösningar på komplexa frågor vinner mark. Det beklagar vi.

Men vi i Centerpartiet Vellinge vill tacka alla er 1511 väljare som röstat på oss och gett oss ert förtroende för en politik med hjärna och hjärta, fokus på medmänsklighet, en skola för alla, värdig vård och en väl avvägd balans mellan att värna vår unika natur, miljön och klimatet och en hållbar ekonomisk tillväxt som stöttar våra företagare och ger kommunen en långsiktig ekonomisk hållbarhet– tack!

Vårt övergripande mål att bryta Ms långvariga maktmonopol är uppnått, vi är stolta över att ha bidragit till det. Både Vellinge och Vellingemoderaterna kommer att bli bättre av ett öppnare samtal med fler perspektiv.

Vi är otroligt glada, stolta och ödmjuka över alla meddelande som strömmat in, från hela Vellinge, där ni gett oss olika kandidater era kryss och ett starkt stöd för vår politik. Det är ett privilegium att få bli ”hejad” på och för det vill vi framföra ett stort tack.

Vi står kvar, håller gränsen och tar oss an utmaningarna som trots allt finns i kommunen. Vi tror på samarbete, på att skapa samverkan, tillit och konkreta resultat, inte att skapa oro, sprida bildmontage och förespråka förenklade lösningar på komplexa frågor.

Centerpartiet kommer alltid att vara en konstruktiv kraft för Vellinges bästa. Igen ett stort och hjärtligt tack för allt stöd och pepp. Nu börjar förhandlingarna på flera plan och det kommer att visa vägen framåt, för Vellinges bästa.

För Centerpartiet Vellinge.
Magdalena Nour, gruppledare