Helt ny fullmäktigegrupp tillsattt

Valresultatet till Eskilstunas kommunfullmäktige är nu klart. Centerpartiets grupp kommer att bestå av tre ledamöter och två ersättare och samtliga är helt nya i kommunfullmäktige.

– Stort tack för rösterna och förtroendet! Vi kommer förvalta det så bra vi bara kan; i opposition. Vi kommer granska majoritetens beslut, lägga motioner baserade på våra grundvärderingar och besöka så många som möjligt under dessa fyra år för att lyssna in och forma ännu bättre politik för hela Eskilstunas bästa. Flera av oss må vara nya i politiken men vi är ett bra team med mycket livserfarenhet som tillsammans kompletterar varandra väldigt bra och vi har en vilja som kommer räcka långt, säger Malin Kruhsberg (C), nyvald ersättare.

Vår nya kommunfullmäktigegrupp kommer att föra en politik för ett grönt, tryggt och företagsamt Eskilstuna. Gruppen kommer att arbeta för att skapa en mer jämställd kommun som stärker kvinnors egenmakt och stoppar mäns våld mot kvinnor, förbättra vår gemensamma välfärd, öka tryggheten, få fler i arbete, studier eller eget företagande, snabba på energiomställningen och stärka vår livsviktiga lokala livsmedelsproduktion.

Centerpartiets nya fullmäktigegruppen består av:

  • Anders Nordin, 65, egenföretagare, Näshulta
  • Fredrik Anderson, 49, agronom, Eskilstuna
  • Mia Forslöf, 52, egenföretagare, Mälarbaden
  • Malin Kruhsberg, 41, ingenjör, Näshulta (ersättare)
  • Murat Tosun, 39, boendestödjare, Eskilstuna (ersättare)

Läs mer om vår tillträdande fullmäktigegrupp