Centerns unga: Hälsa på Hälsans Ö 2.0

Centerpartiet Lidingös unga politiker menar att man inte kan kalla sig "Hälsans Ö" utan att samtidigt göra satsningar på idrott. De menar att det är dags för Lidingö att leva upp till sin slogan.

Det är tydligt att det inte alltid är lätt för kommuner att leva upp till sina egenpåhittade slogans. Få förknippar till exempel Kramfors kommun med ”Sol, Bad, och Shopping”, Vårgårda som ”Center of Innovation”, och Skövde som ”Händelsernas Centrum”. På samma sätt ser Centerns unga att Lidingö fortfarande har en lång bit kvar innan vi förknippas som ”Hälsans Ö”. Exempelvis är Lidingös huvudarena för simning i dagsläget fyra längder för kort, friidrottsarenan är 31 meter för liten, och den centrala fotbollsplanen saknar 400kvm2 gräsyta.

Rebecka Öberg – terränglöpare och ledamot i kommunfullmäktige, Patrik Buddgård - friidrottstränare och ersättare i Kommunstyrelsen, Oscar Stein – tennisentusiast och ledamot i kultur- och fritidsnämnden, och Sofia Öberg – elitlöpare på 800 meter säger i en gemensam kommentar:

”För att Lidingö ska leva upp till sin slogan behövs en satsning på Hälsans ö 2.0. Det når vi genom att bygga ut Lidingövallen och en ny simhall i nationell standard, att gynna idrottsföreningarna genom till exempel nolltaxa då de är en stor kraft för folkhälsan samt att se till så det blir lättare att spontanidrotta på Lidingö genom att bland annat skapa fler bollplaner och belysning på fler löparspår.”

Information lämnas av

Rebecka Öberg 076-0237900