Centerpartiet Lidingö söker en politisk sekreterare

Centerpartiet är Lidingös största oppositionsparti. Vi vill nu tydligt sätta fokus på att kommunicera vår politik till kommunens invånare och söker en politisk sekreterare som kan vara navet i den utvecklingen.

Som politisk sekreterare är du tillsammans med vår gruppledare och kretsordförande en central person som har koll på vad som händer i kommunen och i omvärlden. För att du ska trivas har du ett stort politiskt intresse, vi tror också att du har en bred erfarenhet av såväl extern- som intern kommunikation. Som person är du driven, tar gärna egna initiativ och ser till att saker händer. Du har god känsla för vad som bör och kan kommuniceras i olika sammanhang såsom i sociala media och i debatten.

Tjänsten innebär att du arbetar nära gruppledare, styrelse, partiets fullmäktigegrupp samt våra förtroendevalda i nämnder. Du svarar för ett eller flera sakområden i beredningen av ärenden till kommunstyrelsen, nämnder och kommunfullmäktige. Du samverkar med kretsstyrelsen avseende medlemsvård, medlemsvärvning och kampanjer. Som politisk sekreterare förbereder också kretsstyrelsens möten och är mötets sekreterare.

Vi ser gärna att du har:

  • Adekvat högskoleutbildning eller annan relevant utbildning.
  • Du ska kunna arbeta självständigt, klara av att hålla snäva tidsgränser och vara stresstålig.
  • God analytisk förmåga och bra på att sålla ut det viktiga i stora mängder information.
  • Mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift
  • Vara ett stöd till gruppledaren i det dagliga arbetet
  • Trivs med att arbeta i såväl grupp som självständigt
  • Flexibel och lösningsorienterad
  • Tidigare erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd verksamhet

Det är nödvändigt att du delar Centerpartiets grundläggande värderingar och principer om mänskliga rättigheter och alla människors lika värde, som också präglar hur vi arbetar. Vi står upp för mångfald, vi uppmuntrar kreativitet och vi tror på stort eget ansvar.

Vi är framför allt intresserade av att bygga ett bra lag med människor som kompletterar varandra.

Under eget ansvar och med stort inflytande kommer du ha goda möjligheter att utveckla såväl dina politiska som organisatoriska och kommunikativa kunskaper. Om du brinner för politik kommer du att trivas bra här.

Tjänsten är tidsbegränsad till 2026-09-30. Tillträdesdatum så snart som möjligt. Individuell lönesättning tillämpas. Arbetsplatsen är förlagd till Centerpartiets kansli och även Lidingö stadshus. Arbete på kvällar och helger förekommer och det kan vara bra att veta att anställningen inleds mitt under pågående EU-valskampanj.

Anställningen regleras i kommunallagen 4 kap. 33 och 34 §§. Det innebär att du har rätt till tjänstledighet från nuvarande anställning. Bestämmelser som regleras i Lagen om anställningsskydd gäller inte.

Välkommen att skicka ditt CV och ett kort personligt brev, gärna så snart som möjligt, men senast den 2024-05-29 pia.lidingo@gmail.com. Märk mailet POLITISK SEKRETERARE” i ämnesraden.

Frågor besvaras av gruppledare Gabor Sebastiani, mobil 073-370 34 00

eller kretsordförande Michael Lagerkvist, mobil 070-532 98 27