Nio Frågor till: Caroline von Seth

Här kommer en ny följetång på Centerpartiet Lidingös hemsida - "Nio frågor till". Här får vi möta Centerprofiler och andra som har koppling till Centerpartiet Lidingö. Först ut är nio frågor till Caroline von Seth:

1. Hur gammal är du egentligen?
Jag är 16 år, men fyller 17 i sommar.

2. Varför är du aktuell i Centerpartiet Lidingö?
Jag valdes in i styrelsen för Centerpartiet Lidingö på årsmötet! Där vill jag driva de ungas röst inom kommunpolitiken. Det är såpass få som vill och/eller vågar engagera sig i politiken inom kommunen därför vill jag kanske inspirera och motivera fler ungdomar att engagera sig!

3. Du är engagerad i CUF Norrort? Vad gör ni där!
CUF Norrort är en lokalavdelning som innefattar kommunerna Lidingö, Täby, Vallentuna, Österåker, Solna, Sollentuna och Danderyd. (Lidingö är CUF Norrorts näst största kommun efter Täby.) Vi har olika medlemsträffar som kan vara allting från talarkvällar till picknick. Jag sitter med i styrelsen som andre vice ordförande och är den enda i styrelsen som är från Lidingö!

4. Varför tycker du man ska engagera sig i politik?
Jag anser att den största anledningen för att man ska engagera sig i politik är att det är väldigt kul. Speciellt inom CUF och Centerpartiet då alla är lika mycket välkomna. Man lär sig även väldigt mycket på att vara engagerad. Därför tycker jag att framför allt fler ungdomar bör engagera sig i politik då det är en bra erfarenhet och att det är jättekul!

5. Vilka frågor brinner du för?
Mina hjärtefrågor är framförallt jämställdhet, djurrättigheter och integration. När det gäller lokalt på Lidingö brinner jag mest för flyktingmottagande på Lidingö. Jag tycker att det är viktigt att de som kommer hit från krig och förtryck ska känna sig välkomna och få sin möjlighet att komma in i det svenska samhället.

6. Vad gör du när du inte håller på med politik?
Jag går första året på Östra Reals gymnasium där jag läser ekonomi med inriktningen juridik. Förutom det är jag ledare för en Tjejgrupp i Adolf Fredriks församling. Tjejgruppen som jag är ledare för möts ungefär en gång i månaden och pysslar, bakar, leker eller liknande. Tjejerna är runt 13 år och det blir alltså därmed som en förberedelse inför konfirmationsundervisningen. Mina intressen förutom politik är att resa, baka och läsa!

7. Berätta - har du någon talang eller intresse som vi inte känner till?
Jag har tyvärr ingen riktigt talang. Däremot skulle jag säga att jag är ganska duktig på att baka. Jag älskar att testa nya recept och framför allt att smaka det efteråt!

8. Vad väljer du - kaffe eller chokladdryck?
Kaffe

9. Om du fick vara en annan politiker för en dag - vem skulle du vara och varför?
Hm, svår fråga! Jag skulle vilja svara Annie Lööf för att testa på att få vara vår partiledare för en dag. Men mitt slutgiltiga svar får väl bli Birgitta Ohlsson från Liberalerna. Jag tycker att hon är skicklig och jag inspireras faktiskt jättemycket av henne. Trots att jag inte håller med henne inom all politik tycker jag att hon är rätt frän!