Lidingö sämst på underhåll av cykelbanorna

SVT Nyheter Stockholm rapporterar att Lidingö är sämst på underhåll av cykelbanorna i Stockholms län. Folksam har undersökt kommunernas arbete när det gäller att rensa bort höstlöv, snö och sand från sina cykelbanor och Lidingö är 37 % under genomsnittet. Detta kan jämförelse med Stockholm som ligger 30 % över. Framförallt är Lidingös vinterunderhållning av is och snö bristfällig enligt Folksam.

Patrik Buddgård (C) skickar idag in en fråga till tekniska nämndens ordförande Christer Åkerhielm att besvara vid Kommunfullmäktige på måndag. Centerpartiet vill veta hur staden arbetar för att förbättra underhållet av cykelbanorna.

Centerpartiet menar att vinterunderhållet måste förbättras. Centerpartiet kommer i budget för 2017 budgetera för saltsopning på huvudstråken som förbättrar cykelunderhållet vintertid på Lidingö.

Patrik Buddgård, gruppledare för Centerpartiet Lidingö, säger i en kommentar:

”Att Lidingö är sämst i cykelfrågor är pinsamt. Med stadens mål att 80 procent ska ta sig till jobbet genom att gå, cykla eller åka kollektivt borde Lidingö vara i bäst på underhåll av cykelbanorna. Här behövs krafttag med saltsopning under vintern med bättre snöröjning och sopning där cykelbanorna prioriteras först.”

Här kan ni läsa nyheten på SVT Nyheter Stockholm.

Mer information:

Patrik Buddgård, gruppledare 070-257 60 36