Centern Möter IFK Lidingö Slalomklubb

I serien "Centern möter" träffar Centerpartiet föreningar, företag och verksamheter för att lära mer om deras verksamhet, utmaningar och behov. Denna gång har vi träffat IFK Lidingö Slalomklubb och dess ordförande Gustaf Martin-Löf och pratat om deras idrottsverksamhet och om Ekholmsnäsbacken.

Lidingö Slalomklubb har idag cirka 250 aktiva barn och ungdomar, de är en av Stockholmsområdets största slalomklubbar och har hemvist i Ekholmsnäsbacken där de tränar men också arrangerar tävlingar för regionen.

Under mötet pratade vi både om en långsiktig vision för Ekholmsnäsbacken och området runt omkring. Hur området skulle kunna utvecklas till en bättre plats för idrotten på hälsans ö tillsammans med slalomklubben, spontanidrotten och de andra idrottsverksamheter som finns i området, till exempel golfen. Det finns exempelvis behov av inomhusyta, toaletter, förnyelse av skidbacken och dess infrastruktur. Vi diskuterade också aktuella problem och utmaningar så som t ex parkeringssituationen som behöver lösas för att backen ska fungera i nuläget och de närmaste åren.

Mötet med slalomklubben kommer hjälpa oss att utveckla och förbättra vår politik för idrottens plats på hälsans ö.