Centern möter Lidingö Simklubb

Under förra veckan träffade Centerpartiet Lidingö Simklubb i vår serier "Centern möter". Vi pratade om behovet av simhall och undrade varför ingenting har hänt när större delen av mandatperioden gått.

Centerpartiet gruppledare Patrik Buddgård och Rolf Hattenbach som sitter i kultur- och fritidsnämnden träffade under förra veckan styrelseledamöterna Annika Viberg och Stefan Gyllberg från Lidingö Simklubb för att prata om klubbens verksamhet och utmaningar.

Stor del av samtalen handlade om behovet av en ny simhall. Idag har simklubben 354 i kö för att få börja i verksamheten men på grund av platsbristen kan man inte utöka verksamheten. Bristen på simhall är inte bara ett problem för simklubben utan även för andra verksamheter så som rehabiliteringsträning, triathlon och tider för allmänheten till exempel.   

Helst vill simklubben att staden bygger en 50m-bana då det ger bäst förutsättning för simträning och för en flexibel användning. De belyste också vikten av att de som ska använda simhallen får vara med i planeringen så den är anpassad efter de behov verksamheterna har.   

Ännu ett lärorikt möte som berikar oss i vårt arbete för att få fram den bästa politiken för Lidingöborna. Nu kan man bara undra varför majoriteten dröjer så med simhallen, större delen av mandatperioden har gått och fortfarande har inget beslut tagits.

Läs om fler möten i serien "Centern möter" här.