”Centern möter” träffade Friskis&Svettis Lidingö

Elva procent av öns invånare är medlemmar i Friskis&Svettis som funnits på Lidingö i 35 år

Friskis&Svettis grundades 1978 utifrån visionen att få fler människor att röra på sig. Redan 1982 etablerades Friskis&Svettis på Lidingö. Från början fokuserade Friskis&Svettis enbart på träningsformen Jympa men med tiden har verksamheten utvecklats och breddats. Idag erbjuder föreningen ett stort utbud av olika typer av träningspass och stor gymyta. Man har också träningsformer anpassade för personer med olika förutsättningar, bland annat erbjuder föreningen anpassad träning för personer med psykiska funktionshinder och äldre seniorer. Sommartid håller föreningen gratis parkträning som en del i den nu 40 år gamla visionen om att erbjuda lustfylld rörelseglädje till så många som möjligt.

– Vi ser trender i träningen. Tidigare var det större tryck på våra olika gruppträningspass men nu ser vi en ökning av besöken i föreningens gym, berättar verksamhetschef Annie Fasth.

Sedan år 2000 håller Friskis&Svettis Lidingö till i norra Lidingöbanans gamla vagnhallar vid Kyrkvägen. Föreningen har cirka 4400 medlemmar och jobbar på en dynamisk ökning, därför håller man ögonen öppna för ytterligare lokalyta för att klara en förväntad expansion.

– 11 procent av öns invånare är medlemmar i Friskis&Svettis Lidingö och vissa dagar kan vi ha så mycket som 700 - 800 besök. Det är underbart! säger Annie.

Centerpartiet tackar Friskis&Svettis för ett spännande möte och för deras engagemang för att göra Lidingö till ”Hälsans ö”.

Läs mer om Friskis&Svettis Lidingö här

Läs om fler spännande möten här