Veckans profil

Veckans profil är vårt yngsta toppnamn inför höstens val. Hon är inte bara distriktsordförande för CUF Stockholm, utan sitter även i styrelsen för Centerpartiet Lidingö. Här kan du läsa mer om hennes engagemang i Centern lokalt, och om hennes vision för Lidingö framåt. Heja heja!

1. Hur låter din kampanjslogan inför valet?
Oj, spännande. Har väl inte riktigt någon kampanjslogan men om det ska vara något ska den vara klyschig och nästan lite töntigt. Kommer väl kanske på något skoj närmare inpå valdagen...

2. I bara en mening, varför har du valt medlemskap i Lidingöcentern?
Jag tyckte det var viktigt med ett liberalt och öppet parti som ser varje individs potential och har framtidstro.

3. Vilka fyra ord beskriver bäst vår lokalpolitik?
Lyssnande, hållbar, jämställd och öppen.

4. Hur kommer Lidingö se ut år 2022 om du får bestämma?
Vi kommer vara en grönare och tryggare ö där alla ska känna sig välkomna och hemma, med ytterligare en gymnasieskola så de av Lidingös elever som vill studera på ön ska kunna göra det. För övrigt hoppas jag också av ideologiska skäl att det kommunala jämställdhetsarbetet utvecklats kraftigt.

5. Vilket är ditt smultronställe på Lidingö i sommar?
Älskar verkligen att ta ett dopp Hustegaholm under de varma sommardagarna. Men även skogsområdet vid Fågelöudde är supertrevligt att plocka blåbär i under sensommaren.

6. Vilken är din hemliga talang?
Har nog tyvärr ingen hemlig talang faktiskt. Men är en schlagernörd så kan liiite för många vinnarårtal än vad som skulle anses vara sunt. Sedan är jag rätt bra på att känna igen röster och placera dem med ett namn och ansikte.