Allt mer platsbrist på gymnasiet

Antagningsstatistiken till gymnasiet visar att antalet reserver på Hersby gymnasium ökat med över 90 elever jämfört med förra året. I år finns 397 reserver till Hersbys olika program. Moderaternas politik har skapat ett underskott av gymnasieplatser på ön menar Buddgård (C).

Efter antagning till gymnasiet finns det 397 reserver till Hersby gymnasiums program. Det är över 90 fler än samma tid förra året då det var 304 reserver. Detta samtidigt som antalet ungdomar i gymnasieåldern på Lidingö och i gymnasieregionen som helhet fortsätter att öka framåt. Patrik Buddgård (C), gruppledare säger:

”Det moderata styret på ön har skapat platsbristen genom nedläggningen av Gångsätra gymnasium 2013. Sedan har man inte klarat av att öka kapaciteten vilket gör att vi har en stor platsbrist idag som drabbar Lidingöungdomarna. Framförallt drabbar det de elever som inte har toppbetyg.”

Under föregående mandatperiod lyfte Centerpartiet flera förslag för att klara behovet av gymnasieplatser, med förslag på flexiskola och samarbete med privat aktör. Efter valet har Christinaskolan visat intresse för att starta gymnasium på Lidingö. Buddgård fortsätter:

”Vi är väldigt glada att det finns aktörer som vill driva gymnasium på Lidingö. Nu gäller det att den politiska majoriteten skapar möjligheter för fler gymnasieplatser på Lidingö framåt så snart som möjligt.”