Nio Frågor till John Hultengård

Ibland ställer vi nio frågor till personer med koppling till Centerpartiet Lidingö som på något sätt är aktuella just nu. Denna gång har turen kommit till John Hultengård som från den 1 september tillträder som politisk sekreterare för Centerpartiet Lidingö!

1. Vem är du?

Jag heter John Hultengård och är 24 år gammal. Fram tills att jag fyllde 20 var jag bosatt i Stockholms innerstad, men flyttade 2015 till Uppsala för studier. I juni 2019 tog jag min Politices kandidat-examen med statsvetenskaplig inriktning. I augusti vänder jag återigen hemåt, och börjar den 1 september som politisk sekreterare för Centerpartiet på Lidingö – något jag är oerhört förväntansfull inför!

2. Hur kommer det sig att du blev medlem i Centerpartiet?

Jag är en person med ett starkt rättspatos, och har alltid levt efter mottot att om man vill se en förändring i samhället, måste man börja med sig själv. Min pappa är uppvuxen på den östgötska landsbygden, och vi har en släktgård där som vi ofta besöker. Under min uppväxt spenderade jag många sommarlov där. På senare år har jag sett hur landsbygden utarmats i området runt där vi brukar bo. Folk som flyttar bort och landsbygdsskolor som lagts ned. Att de som var bosatta där betalade samma skatt som de som bodde inne i centralorten, men samtidigt så fick de inte lika mycket för sina skattepengar, ansåg jag vara orättvist. Jag hade då varit intresserad av politik ett tag, och efter ett par månader gick jag med i Centerpartiet för att själv kunna göra skillnad.

3. Varför tycker du man ska engagera sig i politik?

Därför att det är få förunnat att ha möjligheten att organisera sig, diskutera och yttra sig fritt om politiska frågor. Det finns så många människor i världen som lever i förtryck som inte har möjlighet att göra detta. Partipolitik är demokratins kärna. Det är genom lagstiftning man gör reell skillnad i samhället, och därför är partipolitik det bästa sättet att kunna göra riktig skillnad på.

4. Hur kommer det sig att du sökte jobbet som politisk sekreterare i Centerpartiet Lidingö?

Tidigare har jag bland annat arbetat som valombudsman för Centerpartiet i Uppsala län, praktiserat på Tankesmedjan Fores och arbetat med asylprövning på Migrationsverket. Som valombudsman arbetade jag mer organisatoriskt inom Centerpartiet, och på Migrationsverket arbetade jag nischat med en samhällsfråga. Efter att ha arbetat som valombudsman, fick jag blodad tand för att jobba för Centerpartiet. Jag valde att söka mig till tjänsten som politisk sekreterare då jag ville lära mig mer om det politiska hantverket – hur politik som tas fram faktiskt tillämpas på riktigt, för att se hur man gör skillnad i verkligheten!

5. Vad ser du fram emot i ditt nya jobb?

Att få lära mig det politiska hantverket- att få stötta förtroendevalda genom politiska underlag, få jobba med långsiktiga mål hur Centerpartiet kan bli ännu större 2022 och få lära känna alla medlemmar och förtroendevalda!

6. Vad gör du när du inte håller på med politik?

När jag inte jobbar med politik tycker jag om att umgås med vänner, se på tv-serier eller sport och läsa. Jag har en stor passion för Frankrike, läser ofta franskt och försöker resa till Paris åtminstone en gång per år.

7. Berätta - har du någon talang eller intresse som vi inte känner till?

Jag är duktig på språk! I gymnasiet läste jag, utöver engelska, franska, spanska, kinesiska och latin. Franska kan jag flytande, de andra är jag lite ringrostig i men jag kan ta mig fram.

8. Vad väljer du - kaffe, te eller chokladdryck?

Kaffe, alla dagar. Minst tre koppar om dagen!

9. Om du fick vara en annan politiker för en dag - vem skulle du vara och varför?

Emmanuel Macron. Hans mod, reformagenda och passion för Frankrike är något jag delar. Om det är någon som kan vända den stagnation som Frankrike upplevt de senaste decennierna, så är det han. Jag delar hans visioner för Frankrike.