Rapport kommunstyrelsen: Tiggeriförbud, entreprenörsportal och försenad simhall

På måndagkvällens kommunstyrelse reserverade sig Centerpartiet emot det lokala tiggeriförbudet, vi kritiserade försenad simhall och Centerns motion om entreprenörsportal avslogs tyvärr.

Tiggerifrågan har tagit upp mycket av den politiska diskussionen under 2019. Det tycker vi i Centerpartiet är synd. Centerpartiet skulle hellre se fokus på verkligt kommunala frågor som diskussion om barngruppernas storlek, hur vi får fler utbildade förskolelärare eller hur vi skapar bra rehab för öns äldre. Patrik Buddgård kommenterade till Mitt i:

"Vi hade hellre diskuterat viktiga kommunala frågor som verkligen berör Lindingöborna istället för en fråga som bör behandlas på nationell nivå och inom EU."

Förutom tiggerifrågan som röstades igenom av M, LP och KD diskuterades simhallen som blir försenad i två år. Centerpartiet kritiserade förseningen och att felaktig information getts tidigare.

Ett roligare beslut var investeringsbeslut om ny idrottshall i Torsvik. En välbehövlig satsning för att skapa goda förutsättningar för idrottsutbildningen på Torsvik och bättre hall för våra idrottsföreningar på kvällarna.

Rebecka Öbergs (C) motion om entreprenörsportal , 128.6 kB. var uppe för beslut och avslogs av majoriteten. Vidare diskussion följer på kommunfullmäktige.