Centern möter: Ö-gruppen

Ö-gruppen har funnits sedan många decennier på ön och har gett Lidingöbor med funktionsvariationer en givande och stimulerande vardag. Sedan ett par månader tillbaka har delar av verksamheten flyttat in i nya lokaler. Vi passade på att göra ett studiebesök och träffa medarbetarna.

Syftet med Ö-gruppen är att ge lidingöbor med olika typer av funktionsvariationer en rad olika möjligheter till sysselsättning och stimulering. Inne i deras butik säljer man allt från korgar till fågelholkar, som man tillverkar själv som del av daglig verksamhet. Man lagar också mat och bakar till olika möten för tjänstemännen i stadshuset, samt till andra beställare ute på ön.

För ett par månader sedan flyttade delar av Ö-gruppen till nya lokaler i stadshuset. Ö-gruppens butik finns nu på källarplan i stadshuset, med entré i ”muren” från en av byggnadens kortsidor. Trots att lokalerna inte är lika synliga som de man var i tidigare, hoppas vi att du hittar dit! Står du vid busshållplatsen i Lidingö Centrum med ansiktet mot Stadshusets entré går du till höger längs med huset och förbi biblioteket för att komma fram till butiken!

Det är uppenbart att det är ett fantastiskt viktigt arbete som görs på Ö-gruppen, och medarbetarna gör ett oerhört värdefullt jobb för att ge brukarna på Ö-gruppen en meningsfull vardag. Vi tackar stort för allt deras arbete och för att vi fick komma på besök!