Välkommen Markku Reinikainen till teknik- och fastighetsnämnden!

Inför det nya året har Centerpartiet Lidingö fått nya förtroendevalda, som kommer att presenteras på hemsidan. Först ut är Markku Reinikainen, som är ny ersättare i teknik- och fastighetsnämnden för Centerpartiet.

1. Berätta kort om dig själv!

Ursprungligen från Finland men bott i Sverige i 15 år, varav de 5 senaste i Dalénum på Lidingö. Har en bakgrund från rederi-industrin men de senaste 10 åren har jag jobbat med inköp och partnerrelationer inom försäkringsbranschen inriktad mot fordonsindustrin med bilbärgning och hyrbilar som specialitet.

2. Vad gör du om dagarna?

Förutom att jobba så älskar jag att resa och har hittills besökt 74 länder, däribland Mikronesien, Nordkorea och Sao Tome & Principé. Ser oerhört mycket fram emot att man ska kunna börja resa igen. Gillar också att spela squash och badminton, simma och så läser jag mycket böcker.

3. Varför blev du medlem i Centerpartiet?

Kände att det var dags att bli lite mer aktiv inom samhällsfrågor, och att engagera sig i kommunalpolitiken är ju ett bra första steg. Centerpartiet kändes till slut som det rätta valet efter att jag funderat på detta i flera år. Sett såhär i efterhand så var beslutet helt rätt och jag har känt mig som hemma från första mötet.

4. Vad ser du fram emot samt hoppas uppnå i ditt nya uppdrag?

Att bli vald som ersättare i Teknik- och Fastighetsnämnden känns som ett naturligt nästa steg och ett bra sätt att lära sig mer om kommunalpolitik. Förhoppningsvis kan jag också bidra med kunskapen från mitt yrkesliv.

Vi vill rikta ett stort grattis till Markku, och önskar honom lycka till i sin nya roll!