Välkommen Helene Strömqvist till omsorgs- och socialnämnden!

Inför det nya året har Centerpartiet Lidingö fått nya förtroendevalda, som kommer att presenteras på hemsidan. Här presenteras Helene Strömqvist, som är ny ersättare i omsorgs- och socialnämnden för Centerpartiet Lidingö.

1. Berätta kort om dig själv!

Snart 38 år gammal. Uppvuxen i Partille utanför Göteborg och i Oskarshamn. Efter att ha bott utomlands i Tyskland och Spanien efter gymnasiet flyttade jag till Stockholm 2004 när jag började studera på Handelshögskolan. Arbetar nu statligt, men har även erfarenhet från privata företag. Gift med Gustav, som är uppvuxen på Lidingö, och har två pojkar på snart fem år och två år.

Vad gör du om dagarna?

När jag inte arbetar (framför datorn och oftast hemifrån i dessa tider) är jag mycket med familjen. Mina pojkar gör att man ofta kan hitta mig på någon lekplats här på ön. Har jag tid över försöker jag få till en löprunda eller läsa en bok. Ett nytt intresse sedan vi flyttade till radhus i Rudboda för drygt ett år sedan är trädgårdsarbete!

Varför blev du medlem i Centerpartiet?

Jag blev väldigt arg över den budget den politiska majoriteten lade fram för 2020, där man bland annat drog ner på öppna förskolan och frös skolpengen. Daniel Källenfors (M) sa i ett möte att om man ville kunna påverka, så fick man engagera sig politiskt. Sagt och gjort! Dock valde jag Centerpartiet, vars värderingar och mål för kommunen på ett bra sätt matchade mina egna!

Vad ser du fram emot samt hoppas uppnå i ditt nya uppdrag?

Jag ser fram emot att bli mer insatt i det arbete omsorgs- och socialnämnden gör. Jag har en hel del att lära, men hoppas även att bidra med de kunskaper jag har från arbetslivet och min utbildning. Det jag hoppas uppnå är att fortsätta driva och lyfta frågor som förbättrar för dem som påverkas av de beslut omsorgs-och socialnämnden tar, t.ex. att hemtjänstpersonal ska ha relevant utbildning och få vidareutbildning.

Vi vill rikta ett stort grattis till Helene, och önskar henne lycka till i sin nya roll!