Lidingö och poliser uppe i riksdagsdebatten

I veckan var det debatt i riksdagen om områdespoliser med utgångspunkt från det krav alla partier på Lidingö hade på områdespoliser på Lidingö. Kerstin Lundgren (C), riksdagsledamot från Stockholms län frågade inrikesminister vilka åtgärder regeringen gör för att områdespoliser ska finnas i alla kommuner.

Kerstin Lundgren (C) sa i debatten:

"Jag uppmärksammades på läget i Stockholmsregionen när Lidingö kommun inte ville skriva under samverkansavtal på grund av att man helt saknade områdespolis. Det är naturligtvis något som är mycket bekymmersamt för områdespoliser var en viktig del i den polisreform som genomfördes för att knyta polisen närmare medborgarna. Att klara medborgarlöften och kunna få en brottsförebyggande verksamhet värd namnet så är områdespoliserna väldigt viktiga."

"Ta lokalpolisområde som rör Lidingö. Där ingår Östermalm, Norrmalm, Kungsholmen och Lidingö - det är ett väldigt stort område. Har man då inte en lokal koppling så får man ingen bra samverkan vare sig med kommunen, föreningslivet eller näringslivet eller med invånarna i kommunen. Därför måste man säkerställa att varje kommun har områdespoliser."

Här kan du se hela debatten.