Tre frågor till Pia Müller - ny i utbildningsnämnden

Vi välkomnar Pia Müller som från årsskiftet är ny förtroendevald för Centerpartiet Lidingö. Hon är nu ersättare i utbildningsnämnden och svarar här på tre frågor.

Vem är jag?

Jag bor sedan länge på Lidingö och här har våra barn vuxit upp och gått i förskola och skola. Båda våra barn bor numera på ön och de har nu i sin tur barn i förskola och skola och detta gör att jag håller mig uppdaterad på vad som sker i skolvärlden. Jag har ett långt polisliv bakom mig med många spännande uppgifter bl.a som sjöpolis, polis på Lidingö samt som chef för Polisens Chefs- och ledarcenter. Avslutade mitt yrkesliv på Regeringskansliet där jag arbetade med chefs- och ledarutveckling.

Vilka frågor är viktiga för mig?

Ett samhälle utan trygghet kan inte utvecklas. Mitt polisliv har verkligen gett mig perspektiv på detta. En bra skola som ger våra ungdomar en allsidig utbildning av hög kvalité, är grunden för en god utveckling. I det ligger också god omsorg om för barn och gamla och inte minst att värna den miljö vi alla är beroende av.

Varför ska man engagera sig politiskt?

Jag vill vara med och påverka och så har det alltid varit. Min personlighet är sådan. Om jag kan vara med och förbättra, utveckla och dela med mig av mina erfarenheter gör jag det med glädje.

Har du ideér och tankar så skicka gärna ett mail eller ring till mig - jag svarar alltid!