När vi säljer mark kan vi bekosta barnidrott

REPLIK. Alla Nackabor ska ha god tillgång till idrott och fritidssysselsättningar – framför allt barn och unga.

Vi vet att många är oroliga för att idrotten ska ges mindre plats när Nacka växer. Det är en oro som vi i alliansen i Nacka tar på största allvar.

Det är viktigt att vi bygger bostäder, men att vi även bygger ett attraktivt samhälle med plats för allt som behövs – allt ifrån parker och restauranger till arbetsplatser och förstås också kultur och idrottsanläggningar. Bostadsbyggandet finansierar också nya investeringar och ger nya möjligheter.

Under de senaste åren har vi sett till att det lagts konstgräs på flera mindre planer som nu är bokningsbara för träning med de yngsta barnen. Vi har skaffat ett fotbollstält vilket ökat kapaciteten på Nacka IP. I år blir det konstgräs på 11-spelarplanerna i Skuru och Fisksätra, vilket fyrdubblar kapaciteten – från 500 spelbara timmar till 2 000, per plan. Vi planerar också många helt nya anläggningar.


Den samlade planeringen innebär investeringar i miljardklassen i nya moderna idrottsanläggningar. Om vi inte växer och säljer mark så klarar vi inte det.

Här finns den stora skiljelinjen mellan partierna. Hur ska vi ha råd med det vi alla vill göra? Vi behöver sälja mark i attraktiva lägen för bostadsbyggande. Ett enda kvarter kan inbringa 200–300 miljoner kronor.

Med de pengarna kan vi bygga nya idrottsanläggningar, skolor, förskolor och äldreomsorg för – så bygger vi ett attraktivt och hållbart samhälle.

Alliansen i Nacka
Mats Gerdau, ordförande Kommunstyrelsen (M)
Gunilla Grudevall-Steen, kommunalråd (L)
Hans Peters, kommunalråd (C)
Karin Teljstedt, kommunalråd (KD)