NU BLIR SL-KORTET PERMANENT PÅ WAXHOLMSBÅTARNA

Under förra året gick det att åka Waxholmsbåt med SL:s periodkort under lågsäsong. Initiativet blev så populärt bland resenärerna att satsningen blir permanent från och med i höst!

Under förra året gick det att åka Waxholmsbåt med SL:s periodkort under lågsäsong. Syftet med försöket var att avlasta landtrafiken och fungera som arbetspendling samt att tillgängliggöra skärgården för regionens invånare. Initiativet blev så populärt bland resenärerna att satsningen blir permanent från och med i höst!

SL-kort i WÅAB-trafiken har ökat antalet resor med ungefär 12 %. 2017 uppgick till antalet resenärer till 515 000 och 2018 reste 580 000 personer under försöksperioden.

Det här är en viktig satsning som skapar bättre pendlingsmöjligheter på vattnet för nackaborna samtidigt som det på ett effektivt sätt avlastar landtrafiken. Genom att SL:s periodkort blir permanent på Waxholmsbåtarna blir det enklare för Nackas invånare att ta sig ut i skärgården under lågsäsong vilket är viktigt för en levande skärgård året om, säger Hans Peters (C), ordförande i Nackas natur- och trafiknämnd.

Trafiknämnden i Region Stockholm föreslås fatta beslut om att SL-kortet ska fortsätta gälla under lågsäsong mellan den 15 september och 15 maj. Satsingen börjar den 15 september 2019.

För mer information: http://www.mynewsdesk.com/…/efter-succen-sl-kortet-aaterinf…