SÄNKT SKATT FRÅN OCH MED NÄSTA ÅR!

Igår presenterade Centerpartiet och Liberalerna stora inkomstskattesänkningar ur den kommande budgeten.

Skattesänkningen kommer att innebära mer pengar i plånboken för låg-och medelinkomsttagare med start från och med nästa år. För 2021 handlar det om skattesänkningar på totalt 13,5 miljarder, som fram till 2023 växer till en permanent sänkning på 17 miljarder.

Centerpartiet har drivit på för skattesänkningar i budgetförhandlingarna och det är mycket välkommet i Nacka . Låg-och medelinkomsttagare, som inte sällan arbetar i olika samhällsviktiga yrken bland annat, får mer pengar att spendera samtidigt som konsumtionen förväntas att öka och få ekonomin att återstarta.

Det har varit en tuff vår, inte minst för många av våra nackabor, och krisen måste nu mötas på flera sätt säger Hans Peters (C) kommunalråd i Nacka.

För oss i Centerpartiet är det givet att du ska få behålla mer av pengarna som du har tjänat in, samtidigt som vi måste öka drivkrafterna hos människor att arbeta. Därför är det främst för låg-och medelinkomsttagare som vi sänker skatten. På så sätt blir det lönsammare att ta ett jobb och att gå upp från deltid till heltid.

Läs mer om skattesänkningarna här: https://www.centerpartiet.se/press/pressmeddelande/nyhetsarkiv-2020/2020-09-10-budget-mer-pengar-i-planboken-for-sju-miljoner-manniskor?fbclid=IwAR2ylcNlAZ3rm3ChdMkQfR2QjQ-SAbb-zhKYphC0Cva8PHll4KAvnY4AP-8