Johan Krogh och Emma Eide är Centerpartiet Nackas toppnamn i valet 2022!

Torsdagen den 10 februari höll Centerpartiet Nacka i sin nomineringsstämma inför kommunfullmäktigevalet 2022. Under stämman valdes Johan Krogh och Emma Eide till Centerpartiets toppkandidater och listan uppgår totalt till 30 namn.

Johan Krogh toppar listan och är sedan 2019 biträdande kommunalråd i Nacka. Johan är utbildad personalvetare och har en bakgrund som politisk sekreterare på regional och kommunal nivå.

- Jag tackar för förtroendet och jag ser verkligen fram emot att möta Nackaborna. Centerpartiet är den tydligaste rösten för ett liberalt och grönt Nacka med invånarna i fokus. Valet 2022 kommer att bli ett värderingsval och jag kommer att göra allt i min makt för att stå upp för öppenhet och tolerans. De populistiska krafterna ska hållas borta från inflytande i Nacka, säger Johan Krogh, Centerpartiets förstanamn.

Emma Eide är idag förändringsledare på ICA och ordförande i Nackas överförmyndarnämnd.

- Att få förtroendet att representera Centerpartiet i Nacka känns både spännande och roligt. Jag ser fram emot att få företräda nackaborna i viktiga frågor och vara en stark kraft för skapa ett samhälle där alla kan bli sitt bästa jag, utifrån olika förutsättningar och bakgrund, säger Emma Eide.

Centerpartiets nuvarande kommunalråd Hans Peters har valt att trappa ned sitt engagemang men står som kandidat fyra på Centerpartiets lista.

- Det känns väldigt bra att Johan och Emma toppar vår lista i valet. Det är nu dags för mig att efter tre mandatperioder trappa ner och ta det lite lugnare och släppa fram yngre krafter som vill föra Centerpartiets politik vidare i kommunpolitiken. Men jag fortsätter gärna som fritidspolitiker och hoppas att min erfarenhet kan komma partiet och kommunen till nytta även framöver, säger Hans Peters, avgående kommunalråd.

Listan i sin helhet:

  1. Johan Krogh
  2. Emma Eide
  3. Olga Anikina
  4. Hans Peters
  5. Christine Lorne
  6. Martin Alejandro Hedman
  7. Håkan Ekengren
  8. Birgitta Rönnqvist
  9. Caroline Westerståhl
  10. Mikael Sundin
  11. Marika Lindvall
  12. Virginija Danylaité Karrenbauer
  13. Rasmus Persson
  14. Fredrik Sillrén
  15. Katarina Devell
  16. Ingemar Sahlgren
  17. Maria Håård
  18. Ulla Krogh
  19. Hassan El Mahdi
  20. Linnea Strömberg
  21. Maria Rothzén
  22. Sofia Peters
  23. Margareta Palmberg
  24. Ylva Hedman
  25. Niclas Boborg
  26. Björn Strehlenert
  27. Petra Schultz
  28. Konrad Hellberg
  29. Annika Haglund
  30. Elisabeth Därth