Vi både trivs och vill regera ihop

Vi fyra allianspartier är stolta över att verka tillsammans för ett ännu bättre Södertälje. Detta till skillnad från Socialdemokraterna, som nu ängsligt blickar in i framtiden efter att ha distanserat sig från regeringskompisarna Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

Vi gruppledare deklarerade vår samsyn och vilja att styra Södertälje de kommande fyra åren, något som uppenbarligen inte lämnar Boel Godner (S) och Elof Hansjons (S) någon ro. I stället för att kommentera några av de största och viktigaste frågorna för Södertäljeborna – löftesbrottet kring Seyfo, inskränkt valfrihet och bottenbetyg för äldreomsorgen och hemtjänsten, miljonrullningen i Telge bostäders renovering i Fornbacken och avstegen från överenskommelsen om nya parkeringsplatser i city – spekulerar kommunalrådsduon vilt kring ett alliansstyre. Paret avslutar i desperation med några fluffiga framtidsvisioner.

Och har kommunstyrelsens ordförande denna heta sommar drabbats av solsting, när hon vill satsa hundratals miljoner av Södertäljebornas surt förvärvade skattemedel i en ny förbifart för E4/E20? Detta är i högsta grad en statlig angelägenhet för Trafikverket. Det är en ny tunnel under Maren för lokaltrafiken som vi så väl behöver – och bör medfinansiera.

Alliansen i Södertälje blir allt mer sammansvetsad, vi är en kvartett som verkligen trivs i varandras sällskap. Vår grundsyn är gemensam i en rad angelägna frågor, som stabil kommunal ekonomi med lägre skuldberg, fler mötesplatser, måltidssamvaro och ökad valfrihet för våra seniorer, bred satsning på förstärkt elevhälsa och ett målmedvetet arbete för att stoppa butiksdöden och utveckla stadskärnan.

Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Centerpartiet ser med tillförsikt fram emot valdagen på söndag, då du ska säga ditt om vem du vill ska leda Södertälje nästa mandatperiod.

Tage Gripenstam (C)
Marita Lärnestad (M)
Mats Siljebrand (L)
David Winerdal (KD)