Öppning för t-bana till Segeltorp

Inför den slutliga ansökan till Sverigeförhandlarna så har nu Huddinge kommun bestämt sig för att lyfta in tunnelbana som alternativ i den västra kommundelen. Något som gläder oss i Centerpartiet som länge jobbat med denna fråga.

- Centerpartiet har som enda parti drivit frågan om tunnelbana till Segeltorp både i kommunen och i landstinget, och det var en fråga som gav oss stort stöd i valrörelsen. Därför känner vi oss väldigt nöjda med att vi nu har kommit så långt att tunnelbana återigen "är på banan" i Huddinge, säger Christian Ottosson, kommunalråd för Centerpartiet, i en kommentar.

Läs pressmeddelandet

Läs mer om Centerpartiets förslag för Segeltorp

Läs mer om Centerpartiets förslag på t-bana till Segeltorp

Centerpartiet stack ut hakan redan 2012 och föreslog en rejäl bostadsbebyggelse i Kungens kurva. Konceptet, som kallas för Nybyggarland Kungens kurva, bygger på ett samarbete med Träbyggarföretagen och fick stor uppmärksamhet. Att bygga i trä har stora fördelar både produktionsmässigt och miljömässigt.

- Även när det gäller bostäder i Kungens kurva så går utvecklingen helt i linje med vad vi i Centerpartiet har sagt och jobbat för. Trästaden i Kungens kurva fick mycket kritik då och jag är glad att det idag är fler som insett värdet av en mer blandad stadsbebyggelse i området, säger Christian Ottosson.

Läs mer om Centerpartiets förslag till trästaden Nybyggarland Kungens kurva

Läs mer om varför Centerpartiet vill bygga mer i trä