Centerpartiet och Studieförbundet Vuxenskolan lanserar seminarieserie!

Varmt välkommen den 9/4!

Under 2024 avser Studieförbundet vuxenskolan i Uppsala län och Centerpartiet i Uppsala kommun samarrangera kunskapsseminarier. Syftet med seminarierna är att folkbilda och öka kunskap om aktuella samhällsfrågor med bäring på Uppsala kommun. Seminarierna har inga politiska budskap, det är fakta som ska vara i fokus.

Den 9 april är det dags för det första seminariet, som du kan läsa mer om nedan: Rent dricksvatten – en självklarhet? : Ett seminarium om Uppsalas dricksvattenförsörjning.

Studieförbundet Vuxenskolan och Centerpartiet Uppsala bjuder in till ett seminarium om Uppsalas dricksvattenförsörjning och dess utmaningar. Rent vatten utgör själva grunden för mänskligt liv och är något vi i Sverige länge har haft förmånen att kunna ta för givet. Men hur ser framtiden ut för vattenförsörjningen i vår kommun och vilka krav ställer en växande befolkning på våra system?

Detta och mycket mer kommer att diskuteras av en initierad panel av experter på området. Samtalet inleds med ett kortare föredrag av Maria Lindqvist Pettersson från Uppsala Vatten, och därefter följer en paneldiskussion modererad av professor Fritjof Fagerlund. Under diskussionen kommer publiken kunna lämna in skriftliga frågor. Seminariet är kostnadsfritt och öppen för allmänheten.

Deltagare: Fritjof Fagerlund, Professor vid Institutionen för geovetenskaper, Luft-, vatten- och landskapslära; Hydrologi

Maria Lindqvist Pettersson, Avdelningschef dricksvatten, Uppsala Vatten och Avfall

Magdalena Thorsbrink, Senior hydrogeolog, Structor Vatten & Miljö Uppsala AB

Eva Wendelin, Statsgeolog och regionansvarig norra och mellersta Sverige, SGU

Stephan Köhler, Dricksvattenexpert vid Norconsult AB och professor emeritus i miljögeokemi

Tid: Tisdag 9/4 18:00-19:30

Plats: Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Kungsängsgatan 12

Anmälan: Rent dricksvatten – en självklarhet? - SV Uppsala län