Skräpjakt i Kungariket

Världsmiljöveckan är slut och det är dags att summera. Under veckan har vi deltagit i kampanjen #ettskräpomdagen och plockat skräp i vår fina närmiljö.

Nedskräpning och miljöförsörnig är ett stort problem. Under världsmiljöveckan uppmärksammade vi frågan genom att plocka skärp och deltog i Håll Sverige Rent skräpplockaraktivitet.

Vi plockade plast, papper, fimpar, glasspapper, godispapper, cigarettpaket, kläder, burkar, flaskor, vägstoplar och mycket mera på gator, vägar, i parker och vägdiken. Onödigt mycket skräp tycker vi som skulle passa bättre i papperskorgen.

Det tar lång tid för skräp att försvinna i naturen om de ens försvinner. På Håll Sverige Rents hemida kan du läsa mer om skräpets nedbrytningstider.

För att minska vår miljöpåverkan behöver vi bli ännu bättre på att ta hand om och återvinna skräp. Skräp kan vara en råvara för biogas, nya förpackningar eller bli en del i ett nytt hus.

Vi är glada att Kungsörs förskolor också uppmärksammade frågan och plockade skräp under världsmiljöveckan. Det är ett konkret sätt att lyfta miljöfrågorna för våra barn. Viktigt är också att kommunen arbetar med en effektiv avfallshantering och ser till så att skräp återvinns och inte hamnar i naturen.

Centerpartiet arbetar för ett grönare Kungsör och i detta arbetet mot nedskräpning och miljöförstöring en viktig del.

//Madelene Fager, gruppledare