Idag 22 aug börjar förtidsröstningen

Gruppbild

Det är viktigare än någonsin att rösta i år. Höstens val kommer att bli ett värderingsval.

Centerpartiet är ett grönt, frihetligt parti med fötterna på jorden. I mer än hundra år har vi slagits för att människor ska få bestämma mer själva. För att vi ska ha ett hållbart samhälle. Och för att man ska kunna bo och jobba i hela Sverige, för vi klarar oss inte utan varandra.

Därför vill vi ha en närodlad politik. Det betyder att du ska ha mer att säga till om i din vardag. Vi vill till exempel att du ska kunna välja den vårdcentral eller skola som passar dig bäst. Det spelar ingen roll för oss om den drivs av ett företag eller av kommunen – det viktigaste är att den är riktigt bra.

Vi tänker göra allt vi kan för att fler ska få ett jobb att gå till. Inte för statsbudgetens eller kommunens budgets skull, utan därför att ett jobb kan vara skillnaden mellan att ge upp, eller att tro på framtiden. Och det är stort.

Men jobb skapas inte av politiker – utan av entreprenörer som kan anställa. Det är de som är våra jobbskapare. Därför jobbar vi för att ge dem bättre villkor.

En av våra allra största utmaningar är att stoppa klimatförändringarna. Vi är säkra på att det går, men det kommer inte att fixa sig av sig själv. Vi tror på ny teknik, smarta lösningar och en hög prislapp på att smutsa ner. Alltså både frihet och ansvar.