Gisele, en företagarkvinna som inspirerar

Bild på Gisele Mwepu, flankerad av Indi Persson och AnneLie Hallkvist.

Idag på den Internationella kvinnodagen uppmärksammar Centerkvinnorna i Västmanland en kvinnlig företagare.

Detta år uppmärksammades IT-entreprenören och innovatören Gisele Mwepu med diplom och tårta av indi Persson distriktsstyrelsen och AnneLie Hallkvist, ordförande för Centerpartiet i Västerås.

Diplomet lämnades över med följande motivering:

Gisele Mwepu, Soft Solutions Partner
Idag den 8 mars är det Internationella kvinnodagen. Centerkvinnorna i Västmanland vill därför uppmärksamma en företagarkvinna!

Idag drivs endast ett av fyra företag av en kvinna. I Sverige är företagande fortfarande ofta förknippat med något som män gör. Det innebär att vi i Sverige har ett av västvärldens mest mansdominerade företagande.

Vi vill så klart att företagarkvinnorna ska bli fler! Fler företagarkvinnor är en förutsättning för ett jämställt näringsliv med fler kvinnor på maktpositioner.

Fler företagare behövs också då det är företagen som skapar jobb, och skatteintäkter till vår gemensamma välfärd.

Med anledning av Internationella kvinnodagen vill vi uppmärksamma en kvinna som redan tagit steget och gjort affärer av sina idéer!

Gisele Mwepu du är en av de kvinnor som vågat. Vi hoppas att du inspirerar fler kvinnor att bli egna företagare.

Ditt företag Soft Solutions Partner ger möjligheten för många organisationer i Sverige att hitta innovativa lösningar för sin verksamhet. Din idé t.ex. att utvecklat språk-appen SAFI (Språk-app för inkludering) kommer att underlättar kommunikationen mellan skola, förskola och föräldrar som inte kan prata svenska.

Du har tagit stege också utanför Sverige med ditt företag Okapi Finance som hjälper många människor i Afrika göra finansiella transaktioner utan att behöva ha ett bankkonto.

Ditt företag skapar inte bara viktig sysselsättning åt människor utan du förändrar deras levnadsvillkor till det bättre för många.

Du är en förebild med din framgång i en mansdominerad teknologisk bransch. Du jobbar och verkar på lika villkor i branschen och du är inte rädd för utmaningen. Du vill förändra och bryta de strukturella problem och ger förutsättningar och möjligheter istället. Du är lyhörd och ödmjuk och en förebild för många.

Därför är det min stora ära att för Centerkvinnorna och Centerpartiet i Västmanland uppmärksamma Dig på den här dagen.

Centerpartiet och Centerkvinnorna i Västmanland
Indi Persson, distriktsstyrelseledamot.