Replik: Fler måste få chansen till ett första jobb

Riksdagskandidaterna Carola Gunnarsson och Lars Kallsäby ger svar på vad Centerpartiet vill med en inkluderande arbetsmarknad.

Kalle Lindbom, Skuggans S-förening, använder sig av den vanliga S-kritiken när han i Sala Allehanda 19/3 försöker återge Centerpartiets presenterade valplattform.

Tyvärr verkar Lindbom inte särskilt intresserad av den debattartikel han påstår sig utgå ifrån. Lindbom har nämligen fastnat vid benämningen inkluderande arbetsmarknad och istället för att läsa klart Annie Lööfs debattartikel googlat sig till en osammanhängande kritik mot Centerpartiets arbetsmarknadspolitik.

Låt oss därför återge vad Centerpartiet vill.

Centerpartiet vill se fler jobb med lägre utbildningskrav, det måste gå att lära sig jobbet på jobbet. Precis som det gjorde när vår generation tog klivet in på arbetsmarknaden. Att fler får tillgång till arbetsmarknaden, det är vad en inkluderande arbetsmarknad innebär. Genom att förenkla och minska kostnaderna för att anställa vågar också fler arbetsgivare satsa på att anställa även personer som står långt ifrån arbetsmarknaden.

Medlemmar i skuggans S-förening ser det kanske inte som ett problem att 300 000 personer står just i skuggan av arbetsmarknaden och är särskilt utsatta för utanförskap.

Men för Centerpartiet betyder det att ett nytt ledarskap behövs för att fler ska få ett jobb!

Carola Gunnarsson, riksdagskandidat
Lars Kallsäby, riksdagskandidat

Centerpartiet i Västmanland

Repliken är publicerad i Sala Allehanda 26/3:

C: Lindboms kritik är rörig