Pressinbjudan: Centerkvinnorna uppmärksammar kvinnlig företagare

Amy Konwerski uppmärksammas av Centerkvinnornas för sitt företagande och sociala engagemang. Diplom och gåva delas ut i samband med Internationella kvinnodagen den 8 mars.

I samband med Internationella kvinnodagen uppmärksammar Centerkvinnorna i Västmanland en företagsam kvinna i länet. I år uppmärksammas Amy Konwerski från Skinnskatteberg.

Följ med på utdelningen av diplom och gåva, press är välkomna!

Fredag 8 mars, kl 16.30, Allaktivitetshuset i Riddarhyttan. Adress: Norra Parkvägen 2, Riddarhyttan.

Amy driver Baggå Skola Café och B&B i Baggå i Skinnskattebergs kommun. Hon har även etablerat PeaceMakers Club ett initiativ för att stärka unga tjejers självkänsla.

Motivering

"Amy Konwerski är en sann entreprenör på landsbygden - det är sådana som hon som ger oss här på landsbygden hopp om en levande framtid, och hon är också en dam som jobbar aktivt med att stärka tjejers självförtroende."

Kvinnor är underrepresenterade som företagare och Västmanland har bland den lägsta andelen kvinnliga företagare i landet. Därför är det viktigt att i samband med Internationella kvinnodagen synliggöra våra kvinnliga entreprenörer så att de kan inspirera fler kvinnor och tjejer att bli företagare.

Centerkvinnorna är en kraft för jämställdhet och jämlika villkor för företagande är en viktig jämställdhetsfråga och handlar i förlängningen om ekonomisk frihet.

Västmanland behöver fler kvinnliga företagare!

För mer information

Anna Gunstad Bäckman, distriktsordförande Centerkvinnorna i Västmanland
070-739 92 96