Distriktsstämman flyttas fram

Elisabet Sannesjö (C), distriktsordförande.

Distriktsstyrelsen har beslutat att flytta fram årets distriktsstämma till september. Beslutet beror på den rådande pandemin, för att minska riskerna för smittspridning och efter rekommendation av Partistyrelsen.

Den 18 april skulle distriktsstämman för Centerpartiet och Centerkvinnorna i Västmanland hållits på Schenströmska herrgården i Ramnäs. Men på grund av den rådande situationen och spridningen av COVID-19 har distriktsstyrelsen på sitt sammanträde den 31 mars beslutat att stämman flyttas fram.

Nytt datum är bestämt till den 5 september.

- Vi har självklart ett ansvar att handla utifrån rekommendationer som råder i samhället, dessutom är en relativt stor andel av ombuden i någon av riskgrupperna, så att flytta stämman på framtiden kändes naturligt, säger Elisabet Sannesjö, distriktsordförande om beslutet.

Alla ombud har meddelats personligen om beslutet. Kallelse och handlingar till stämman i september skickas ut i augusti.

Fler aktiviteter och evenemang flyttas

Många av västmanlandsdistirktets planerade aktiviteter påverkas också såklart av beslut från Regeringen och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Aktiviteter omvärderas dagligen om de ska genomföras fysiskt eller digitalt, flyttas eller ställas in.

  • 4 april: Utbildningsdag genomförs digitalt.
  • 21 april: Centerkvinnornas vårkonferens är inställd.
  • 16 maj: kick-off/planeringsdag för styrelsen och kretsordföranden är inställd.
  • 16 maj: Medlemsfesten i Vagersta är flyttad, samförläggs med distirktsstämman 5/9.

Distriktet och partiet följer kontinuerligt regeringsbeslut och rekommendationer från myndigheter så fler förändringar kan komma framöver.