Barbro Larsson föreslås få nytt förtroende som toppkandidat i regionvalet

Inför valet 2018 var Barbro Larsson från Sala nytt förstanamn för Centerpartiet i regionvalet. Nu föreslår nomineringskommittén att Barbro Larsson får nytt förtroende att toppa listan och därmed fortsätta i rollen som regionråd och gruppledare för Centerpartiet i Region Västmanland. Valseleden till regionvalet beslutas på Centerpartiets nomineringsstämma den 13 november i Västerås.

- Barbro Larsson har ett starkt stöd i partiet och besitter mycket kunskap i sjukvårdsfrågor och är därmed ett bra val att representera Centerpartiet i Region Västmanland. Förslaget till valsedel innehåller både nya kandidater och de som har erfarenhet från nuvarande mandatperiod och vi tror därigenom på att kunna stärka förtroendet ytterligare för Centerpartiet i Region Västmanland, säger Birgitta Andersson, sammankallande i nomineringskommittén.

- Jag är glad, stolt och tacksam för medlemmarnas förtroende. Ser med spänning fram mot vår nomineringsstämma där vi beslutar listorna. Omställningen till Nära vård är en fråga jag ser som absolut nödvändig att vi genomför och jag vill lägga kraft på att genomföra det. Den uppskjutna vården som pandemin givit måste vi lösa så att medborgarna i länet får vård och slipper stå i köer. Med Centerpartiets program för Vård och omsorg av hög kvalitet i hela landet kan vi jobba för en bättre vård och omsorg i Västmanland. Jag vill vara med och leda vår centergrupp efter valet 2022, säger Barbro Larsson i en kommentar

Barbro Larsson, 60, är idag regionråd och gruppledare för Centerpartiet i regionpolitiken och är bland annat ordförande i Hjälpmedelsnämnden. Barbro är utbildad sjuksköterska och har arbetat inom landsting/region och även kriminalvården i sin profession. 2006 kom hon in i politiken och är sedan 2018 regionråd för Centerpartiet.

Toppen

Magnus Ekblad, 60, Västerås
På andra plats föreslås Magnus Ekblad från Västerås. Magnus är idag regionråd för Centerpartiet och bland annat ordförande i det regionala utskottet.

Anders Johannesson, 63, Hallstahammar
På tredje plats föreslås Anders Johannesson från Hallstahammar. Anders är projektchef och affärsexpert inom LRF och var ny i regionpolitiken inför valet 2018 och har sedan dess bland annat haft uppdrag inom ALMI.

Eva-Lotta Svensson, 39, Västerås
På fjärde plats föreslås Eva-Lotta Svensson från Västerås. Eva-Lotta är ny på listan och har idag kommunala uppdrag för Centerpartiet i Västerås och arbetar till vardags som arbetsförmedlare.

Bernt Bergsten, 51, Köping
På femte plats föreslås Bernt Bergsten från Köping. Bernt är idag ersättare i Regionfullmäktige samt har ytterligare regionala uppdrag tillsammans med kommunala uppdrag i Köping där han även är kretsordförande för Centerpartiet.

Beslut om valselden tas på Centerpartiets nomineringsstämma den 13 november som består av ombud från länets alla kommuner.

Hela valsedeln

 1. Barbro Larsson, Sala
 2. Magnus Ekblad, Västerås
 3. Anders Johannesson, Hallstahammar
 4. Eva-Lotta Svensson, Västerås
 5. Bernt Bergsten, Köping
 6. Eleonor Westlund, Kungsör
 7. Anders Westin, Sala
 8. Yousef Hussin, Fagersta
 9. Christina Ulvede, Västerås
 10. Indi Persson, Västerås
 11. Liv Fredling, Sala
 12. Hamse Omar, Fagersta
 13. Elisabet Sannesjö, Västerås
 14. Emma Lagerquist, Köping
 15. Karin Larses, Västerås
 16. Lina Johansson, Kungsör
 17. Monica Stolpe Nordin, Västerås
 18. Malin Svedberg, Skinnskatteberg
 19. Reidun Andersson, Västerås
 20. Lars Löfgren, Arboga
 21. Maria Viitasalo, Hallstahammar
 22. Milena Axklo, Västerås
 23. Jouni Ståhlhane, Hallstahammar
 24. Karl-Erik Magnusson, Arboga
 25. Veronica Cadei, Västerås