7+7+7

Jag följer Gävlesonen Fredrik Strängs projekt 7+7+7 via internet. Han ska bestiga 7 berg på 7 kontinenter på månader. Den första Mount Everest är klar. Nu väntar Mount McKinley eller Denali som det också kallas i Alaska.

Själv har jag passerat Mount Everest i en skraltig kinensisk buss på väg från Lhasa till nepalesiska gränsen. En oerhört mäktig syn men för mig räckte 5 500 m ö h för att huvudvärken och andfåddheten skulle bli besvärande.

Kilimanjaro har jag också sett på nära håll, såväl från Tanzania som från Kenya och även från luften. Det är ett oerhört vacker berg. Utkastat på slätten. Kilimanjaro är också förklaringen till varför gränsen mellan Kenya och Tanzania ligger där den ligger. När gränsen skulle dras mellan den brittiska kolonin ( nuvarande Kenya) och den tyska (nuvarande Tanzania) tyckte Drottning Victoria att barnbarnet kejsar Wilhelm den andre skulle få ett högt berg. Själv hade hon ju i Mount Kenya. Kilimanjaro lär också vara förhållandevis lätt att bestiga. Kanske värt ett försök.