Rickard Nordin deltar i seminarium om Flygets klimatpåverkan!

Rickard Nordin, riksdagsledamot och Centerpartiets energipolitisk talesperson deltar i Chalmers seminarium om flygets klimatpåverkan. Hur kan  vetenskap och politik samarbeta för att minska klimatutsläppen.   

På Chalmers bedrivs inte bara världsledande teknisk forskning. Det finns även mer samhällsinriktad forskning av hög nivå. Ett exempel är den forskning som görs kring hur flygets klimatpåverkan ska minska och vilka styrmedel som kan behövas. Den typen av forskning ger politiken verktyg att skapa smarta spelregler som på ett effektivt sätt kan minska klimatförändringarna.

Centerpartiets riksdagsledamot och energipolitiska talesperson Rickard Nordin kommer under fredagen delta i ett seminarium på Chalmers kring flygets klimatpåverkan för att diskutera vilka möjligheter som finns och hur vetenskapen och politiken kan göra gemensam sak för att minska klimatutsläppen. 


 - Det finns många spännande förslag på hur vi ska hantera flyget. Jag har en bra dialog med forskarna på just Chalmers och det är inte alls omöjligt att mycket av de vi tillsammans kommer fram till återfinns i Centerpartiets politik framöver - Rickard Nordin