klimatsmarta lastbilar!

Klimatsmarta lastbilar står på agendan när Rickard Nordin, Fredrik Christensson och Anders Åkesson besöker Volvo Lastvagnar.

Under fredagen besöker Rickard Nordin, riksdagsledamot från Göteborg samt Klimat- och energipolitisk talesperson Volvo Lastvagnar i Göteborg tillsammans med kollegan Anders Åkesson som ansvarar för infrastrukturfrågorna.

- Volvo har många nya och spännande idéer. Vi kommer diskutera både nya bränslen, självkörande lastbilar och hur vi ska kunna fortsätta vara världsledande på lastbilstillverkning i Sverige.

Samtalet kommer handla om de tunga transporterna som ju är en av våra största utmaningarna i arbetet för att ställa om till ett klimatsmart samhälle. Att föra diskussioner med tillverkarna hur politik och industri kan arbeta tillsammans för att skapa framtidens fordonsflotta är en grundbult i arbetet.

- Att regeringen nu backar från kilometerskatten är välkommet, järnvägen kommer fortfarande vara viktig, men det finns inte räls ut i varje skog och då behövs effektiva och klimatsmarta lastbilar.

Centerpartiet vill dessutom införa en miljölastbilspremie för att gynna de allra bästa lastbilarna och öka takten i klimatomstälningen.

Rickard Nordin

Riksdagsledamot

Klimat- och energipolitisk talesperson för Centerpartiet