Göteborg
Centerpartiet lokalt
 • / Nyheter
 • / Tre snabba till Centerpartiets t.f. kommunalråd Naod Habtemichael

Tre snabba till Centerpartiets t.f. kommunalråd Naod Habtemichael

Naod Habtemichal tjänstgör just nu som tf. kommunalråd i Göteborg, när vårt ordinarie kommunalråd är föräldraledig. Vad gör Naod på jobbet? Naod fick tre snabba frågor och så här svarade han:

 • Vad är överst på din agenda just nu?
  Just nu sitter jag mycket med de andra gruppledarna i Alliansen och förbereder vår gemensamma budget för 2020. Det är ett intensivt arbete med mycket förhandlingar mellan våra partier, där jag kommer kämpa för att vi ska få igenom satsningar på miljö och klimat. Även om kommunen har ett tufft ekonomiskt läge är det viktigt att vi inte tappar fart i miljöfrågan. Slutar vi att investera får vi dyrare konsekvenser i framtiden.
 • Vilken fråga är mest aktuell för Centerpartiet i höst?
  SDN-utredningen är något som berör många medarbetare i staden och många av våra medlemmar. Det finns både för- och nackdelar med en eventuell omorganisation och göra om stadsdelsnämnderna till facknämnder, så det är viktigt att vi lyssnar in vad våra medlemmar har att säga i frågan.
 • Har du något Göteborgstips på vad man kan göra under hösten?
  Hm, jag skulle nog vilja rekommendera att besöka grönområden, som är otroligt fina under hösten. Mina personliga favoriter är Hisingsparken, Delsjön och Stora Amundön. Inget gör en så redo för vintern som en höstpromenad i ett naturområde!