Beata Allen toppar kommunlistan i Aneby

Här är några av partiets kandidater till kommunlistan; Uno Svensson, Tobias Kreuzpointner, Birgitta Kellner, Gudrun Andersson, Lars-Inge Hansson, Beata Allen och Lars-Erik Fälth

Beata Allen kommer att stå som förstanamn på Centerpartiets kommunlista inför valet 2018. Listan fastställdes vid partiets nomineringsstämma som hölls på torsdagskvällen i Frinnaryds bygdegård.

Centerpartiet har efter en intern rådgivande omröstning och arbete i partiets nomineringskommitté landat i en lista med namn inför nästa års val till kommunfullmäktige. Denna lista toppas av Beata Allen som nu blir partiets toppkandidat.

- Jag är oerhört glad och ödmjuk inför att ha fått detta förtroende från våra medlemmar, jag känner ett stort stöd från partiet och det ska bli väldigt roligt att nu tillsammans med medlemmarna jobba för en valvinst 2018, säger Beata Allen (C).

Partiets tre toppkandidater, förutom Allen, är Tobias Kreuzpointner, Bälaryd och Karl-Gustaf Fransson, Askeryd.

Kommunalrådet Lars-Erik Fälth, som har varit partiets förstanamn under en lång period, har nu på eget initiativ valt att kliva tillbaka. Detta eftersom han har uppnått pensionsålder och vill ha tid över för att kunna ägna sig åt andra viktiga värden i livet som till exempel gården, familjen och barnbarnen. Fälth har varit partiets förstanamn på kommunlistan i 16 år och lika många år har han haft rollen som kommunstyrelsens ordförande.

- Det känns tryggt att i Beata ha en mycket bra och kompetent efterträdare som partiets förstanamn. Kommunpolitiken har varit mitt liv under många år och jag har trivts väldigt bra med de uppdrag som jag har haft under min politiska karriär i Aneby kommun. Jag har fått vara med både i uppgång och motgång och är stolt över hur kommunen har utvecklats under mina år som kommunstyrelsens ordförande, säger Lars-Erik Fälh (C).

Förberedelserna inför valet nästa år har smugit igång under en tid men förväntas intensifieras inom kort.

- Även om listan nu är fastställd har styrelsen fortfarande möjligheter att komplettera med fler namn. Om det finns invånare som vill engagera sig och som delar våra värderingar är de välkomna att höra av sig, säger Tobias Kreuzpointner (C), ordförande för Centerpartiets kommunkrets i Aneby.

Kontakt

Tobias Kreuzpointner tel. 076-278 84 41

Beata Allen, tel. 073-044 72 78

Lars-Erik Fälth, tel. 070-524 73 42