Anders Söderqvist är valledare inför EU-valet

Den 9 juni 2024 går vi till val till Europaparlamentet. För att lokalt samordna planering och aktiviteter fram till valdagen har Anders Söderqvist nyligen utsetts till valledare för Centerpartiet i Aneby kommun.

Centerpartiet i Aneby har utsett Anders Söderqvist till lokal valledare inför valet till Europaparlamentet. Anders är i dag ledamot i kretsstyrelsen och vice ordförande i Aneby Miljö & Vatten AB. Anders engagerade sig i Centerpartiet under valrörelsen 2022 och har sedan dess visat på ett väldigt fint och värdefullt engagemang i frågor både på lokal, regional och nationell nivå.

-EU-valet är ett viktigt val som tyvärr kommer i skuggan av riksdagsvalet. Det finns hos många medborgare en känsla av att EU och Bryssel är något ”långt borta” och kan därför vara lite svårare att ta till sig. Vår uppgift i kampanjen blir därför att försöka förmedla kopplingen mellan EU och ner på kommun- och individnivå, säger Anders Söderqvist, valledare för Centerpartiet i Aneby.

Europaparlamentet påverkar många av de frågor där Centerpartiet profilerar sig. Så som mänskliga rättigheter, miljö- och klimatfrågor, energifrågor, regional utveckling och jordbruksfrågor, för att nämna några exempel. För Centerpartiet är det självklart att vår politik ska hänga ihop, från den enskilda människans roll, via kommun, region och riksdag hela vägen upp till EU-nivån.

-EU:s politik har en direkt påverkan på oss medborgare och det är därför viktigt att förmedla hur EU-valet påverkar individen men än viktigare är att försöka få invånare att inse att EU-valet är medborgares direkta möjlighet till påverkan i Bryssel, avslutar Anders.