Elisabet Liljebäck

Elisabet Liljebäck

Elisabet Liljebäck står som nummer 13 på vår lista för valet till kommunfullmäktige i Haparanda.

Ni känner kanske igen henne från Maxi ICA Stormarknad där hon arbetar som butiksbiträde.

Elisabet bor i centrala Haparanda och ägnar fritiden till bland annat läsning. Helst är det böcker om kvinnor som vågar gå sina egna vägar och självbiografier. Självklart har en och annan Nora Roberts också plöjts igenom.

Under sina 55 år har Elisabet insett att för att kunna ta upp det man själv tycker inte står rätt till, så måste man aktivt ta tag i det. Det går inte att passivt klaga och låta saker bara vara. För att få till en förändring så valde hon att engagera sig inom politiken. Det är vi inom Centern Haparanda glada för. Bettan, som hon kallas, är en person som alltid vill hjälpa till och ställer upp för andra.

Skola och trygghet är viktiga frågor för Liljebäck, "skolan behöver bli ännu bättre på att ta hand om alla eleverna oavsett kunskapsnivå och intresse för studierna". Elisabet fortsätter: "lärarna ska vara lärare, tid ska gå till att undervisa". Arbetsro är viktigt!

Andra frågor som ligger Elisabet varmt om hjärtat är att äldreomsorgen ska hålla god kvalité och att få ordning på den oroväckande drogproblematiken bland unga. ”Här måste vi klara av ta viktiga beslut för framtiden, vi kan inte bara klaga på problemen vi ser, vi måste ta tag i dem” säger Elisabet Liljebäck avslutningsvis.

Innehåll

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.