Ilya Sysoev

Äntligen lite regn efter den fantastiska värmeperioden vi haft! Nu kommer en presentation om den hårt jobbande och lojale bandyspelaren som valt att stanna i vår kommun.

Ilya Sysoev värvades till Sverige för att spela bandy med HaparandaTornio Bandy. Med fru och liten dotter kvar i Ryssland var livet i Haparanda inte alltid lätt i början med ett helt nytt språk och nya förhållningssätt. Många som kommit till vårt land vittnar säkert om liknande upplevelse. Den energiske Sysoev har nu hunnit bli 32 år och hans familj är här. Alla har de har lärt sig språket bra vilket också blivit en nyckel in i samhället.

Från spelare i HT till tränare och spelare i unga HSKT Bandy har Ilya fått en känsla för sin nya bygd som gör att han stannat trots lockrop från klubbar söderut. ”Jag kan inte lämna mina pojkar” säger Ilya.

Du är proffsspelare i bandy Ilya, varför vill du vara med i politiken också?

”Hemma i Ryssland stöttade jag mina vänner och jag är en person som alltid ställer upp för andra. Haparanda har gett mig mycket, nu vill jag ge tillbaka.”

Om folk kryssar in dig till fullmäktige, vad kan de vänta sig av dig? Vad vill du lägga energi på?

Sysoev: ”Jag bryr mig mycket om ungdomarna här, med min bakgrund vet jag att det krävs disciplin och arbete för att lyckas. Jag tänker arbeta för barn och ungdomar i Haparanda. Det finns många lärdomar jag har med mig från mitt hemland som kan fungera i Haparanda också.”

På matchtröjan har han #86 men på Centerns lista till kommunfullmäktige står han som #19. Den familjekäre Marielundsbon tycker om att fiska men att ägna sig åt röstfiske politiskt är inget han vill göra. "Om folk vill så röstar de på mig, jag är ingen politiker, jag kan bara göra som jag gör, mitt jobb från början till slut" säger Ilya lugnt.

Utbildade idrottsläraren och tränaren Sysoev avslutar med orden: ”Haparanda är en fin plats, vi måste jobba tillsammans om vi ska få bra resultat!”

Innehåll

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.