Johan Isaksson

 

Johan Isaksson

Vi presenterar våra kandidater i rask takt. Nu kommer nummer 6 på listan. Mattila-pojken Johan Isaksson. Född, uppvuxen och boende i Mattila. Under sina 63 år har Johan rest många gånger från Haparanda men att lämna sina kära hembygd det har han inte gjort.

Fritiden tillbringar han gärna med att campa runt med husbil. Det har blivit många resor genom åren, både långa och korta. Johan berättar att intresset började med att bygga om olika fordon till husbilar i alla möjliga och omöjliga storlekar.

Isaksson har även byggt om och byggt upp vanliga bussar i jobbet. Jobbet vi pratar om är att köra buss vilket Johan gjort i perioder och han har åter gått in som vikarie då och då.

”Intresse för politiken har mognat mer och mer under åren”, säger Isaksson. ”Den del jag representerar i samhällsbyggnadsnämnd idag med miljö, bygg och infrastruktur i samhället känns rätt för mig”. Det känner vi i Centerpartiet av på varje möte. Johan är otroligt driven och påläst i dessa frågor. Han har lämnat in många förslag de senaste åren på hur vi kan göra det bättre i Haparanda och vunnit gehör för sina förslag också.

Men att slå av på förändringstakten det ligger inte i Isakssons natur även om han drivit igenom mycket. ”Fortsatt skulle jag se att vi kunde påverka för en kommun där komunikationer i centrum samt byarna förbättras, året-runt-trafik där man idag ställer in då skolorna är lediga vilket inte fungerar om vi ska få landsbygden levande”.

Johan Isaksson är mycket mån om att kommunens pengar används på ett förnuftigt sätt och pekar ideligen på sätt att spara och effektivisera. ”Bättre och framåt” säger busschauffören bestämt!

Innehåll

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.