8. Safaa Alsawah

MariaP

Jag heter Safaa Alsawah och bor i Motala. Jag kom till Sverige 2014, har utbildat mig och jobbar nu som integrationsledare sedan 4 år.

I mitt hemland studerade jag ekonomi, jobbade på bank och som lärarassistent. Just nu jobbar jag som folkbildningsutvecklare i Studiefrämjandet i samarbete med Motala kommun som integrationsledare. Där bedriver vi många olika projekt som ska leda till att minska klyftorna i samhället. Vi jobbar med att dela samhällsinformation och där igenom skapa fler möjligheter för barn och familjer i socioekonomiskt utsatta områden att vara en del av det svenska samhället och för att stärka välfärden i Motala kommun.

Jag brinner för bättre integration och bildning och att öka möjlighet för många att utvecklas och vara en del av samhället. Mitt önskemål är att få ett bättre demokratiskt , jämställt och jämlikt samhälle. Kvinnors rättigheter är viktig för mig.

Jag tror att vi tillsammans kan upptäcka vad som saknas i Motala kommun för att det ska bli bättre i framtiden. Med många aktörer som samverkar och kan vi nå våra mål .

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.