• / Nyheter
  • / Bjröklund skriver insändare i Trelleborgs Allehanda "Kultur ska vara tillgängligt för alla"

Bjröklund skriver insändare i Trelleborgs Allehanda

"Kultur ska vara tillgängligt för alla"

Svar till Reinhart Teltscher, ordförande Symfoniorkestern Trelleborg, Ulf Engström, ordförande Söderslätts Musikkår samt Claes Kroon, ordföranden Trelleborgs Musikkår (den 15 februari).

Med en levande stadskärna och ett havsnära läge och goda kommunikationer till både Malmö, Köpenhamn och Lund lockar Trelleborg allt fler invånare kunde vi läsa i kommunens annons i Dagens Industri tidigare i år. Men en kommun blir aldrig attraktiv utan ett aktivt kulturliv.I dag åker vi till Malmö och Köpenhamn, men också till Ystad, Lund och Landskrona. Alla städer med mer kultur att erbjuda än Trelleborg.Centerpartiet i Trelleborg förespråkar förslaget där ett nytt rådhus byggs i kvarteret Herkules. Detta alternativet ska kunna innehålla externa verksamheter, och lokalen för fullmäktige ska även kunna utnyttjas för externa arrangemang som konserter, teater med mera.Människor vill bo och verka på en plats som är intressant och kreativ. Kultur med både spets och bredd är betydelsefull som lokaliseringsfaktor. Detta är gynnsamt för att attrahera såväl företagsetableringar och rekrytering av arbetskraft som främjande av besöksnäringen.         För oss är det viktigt att alla ska kunna få del av ett rikt och omväxlande kulturutbud.Alla människor ska också ha möjlighet att skapa egen kultur. Det ska inte spela någon roll var i Sverige du bor, om du är född i ett annat land eller har funktionshinder. Kultur ska vara tillgängligt för alla.Sverige är ett alltmer mångkulturellt land, och detta skapar möjligheter. Kultur stärker självförtroende och gör att fler tar tillvara yttrandefriheten. Det i sin tur stärker delaktigheten och demokratin i vårt samhälle.Vi vill arbeta för ett brett kulturliv där nya digitala uttryck frodas sida vid sida med traditionell kultur och där kulturella och kreativa näringar blomstrar.Kulturen har därför en självklar plats i den framtida stadsbilden.Christina S BjörklundCenterpartietFOTO: Ingrid Wall

Med en levande stadskärna och ett havsnära läge och goda kommunikationer till både Malmö, Köpenhamn och Lund lockar Trelleborg allt fler invånare kunde vi läsa i kommunens annons i Dagens Industri tidigare i år. Men en kommun blir aldrig attraktiv utan ett aktivt kulturliv.

I dag åker vi till Malmö och Köpenhamn, men också till Ystad, Lund och Landskrona. Alla städer med mer kultur att erbjuda än Trelleborg.

Centerpartiet i Trelleborg förespråkar förslaget där ett nytt rådhus byggs i kvarteret Herkules. Detta alternativet ska kunna innehålla externa verksamheter, och lokalen för fullmäktige ska även kunna utnyttjas för externa arrangemang som konserter, teater med mera.

Människor vill bo och verka på en plats som är intressant och kreativ. Kultur med både spets och bredd är betydelsefull som lokaliseringsfaktor. Detta är gynnsamt för att attrahera såväl företagsetableringar och rekrytering av arbetskraft som främjande av besöksnäringen.

    •  

     ERBJUDANDE!                 Fri tillgång till allt på trelleborgsallehanda.se. Endast 1 krona första månaden.                           För oss är det viktigt att alla ska kunna få del av ett rikt och omväxlande kulturutbud.Alla människor ska också ha möjlighet att skapa egen kultur. Det ska inte spela någon roll var i Sverige du bor, om du är född i ett annat land eller har funktionshinder. Kultur ska vara tillgängligt för alla.Sverige är ett alltmer mångkulturellt land, och detta skapar möjligheter. Kultur stärker självförtroende och gör att fler tar tillvara yttrandefriheten. Det i sin tur stärker delaktigheten och demokratin i vårt samhälle.Vi vill arbeta för ett brett kulturliv där nya digitala uttryck frodas sida vid sida med traditionell kultur och där kulturella och kreativa näringar blomstrar.Kulturen har därför en självklar plats i den framtida stadsbilden.Christina S BjörklundCenterpartiet