Kristina Yngwe besökte Trelleborg under måndagen!

Vår representant i Riksdagen besökte under måndagen Trelleborg. Dagen började på Värlingegården för att sedan möta medlemmar och lantbrukare på Hallongården. Dagen avslutades med att träffa LRF på byahuset i Stora Beddinge. Se artikel från TA nedan.

Under måndagen besökte riksdagens miljö och jordbruksutskotts vice ordförande, Kristina Yngwe (C), Söderslätt. På Hallongården hade flera samlats för att fråga ut henne om allt möjligt, från lagförslag till hur hon har det.
– Det var kul att så många kunde komma hit, mitt i vårbruket, sa Kristina Yngwe till de församlade på Hallongården.

Under tisdagen besökte hon bland annat Värlingegården. Där påtalade man problemen med myndighetsdialog.

– De försöker att bygga ut och växa, men har en väntetid på två år för att få tillstånd. Det går inte ihop med att livsmedelsproduktionen ska öka, säger Kristina Yngwe.

Biogasanläggningen drar ner på produktionen
Frågorna som mötte henne på Hallongården varierade, allt från energipolitik, skogsbruk, invandring och problem med tjänstemän behandlades .Att det finns en oro bland lantbrukarna var tydligt.


– Det är ju bedrövligt att man inte kunnat balansera bättre för biogasen. Det känns som man slagit undan benen, sa Sune Larsson.

– Det har lagts in mer bidragspengar för att stötta biogasen, och det förs diskussioner med Danmark för ett gemensamt regelverk. Men det är klart att det känns som om det är så dags nu, svarade Kristina Yngwe.

Riksdagsledamoten besökte Söderslätt
Centerpartiet fick också lite kritik. Johan Biärsjö från Hallongården undrade varför det inte hände så mycket för jordbruket för fyra år sedan.

– När vi hade en alliansregering i åtta år så hade ju Centerpartiet en maktposition, och man pratade också då mycket om regelförenkling. Men det hände nog inte så mycket under den perioden, undrade han.

– Man tog bort en hel del regler, men sen tillkommer alltid nya regelverk. Visst krävs det en annan förhandlingsförmåga när man sitter som minoritetsregering, men det finns nog en annan insikt nu än då tror jag, sa Kristina Yngwe.

Någon mer hjärtlig fråga fick riksdagsledamoten också.

– Jag undrar, hur trivs du i riksdagen Kristina? sa Anita Lilliecrantz Norén.

– Jag trivs bra, så bra att jag vill satsa på fyra år till. Det är lite kämpigt att åka bort från familjen så mycket, men det ger mycket att träffa människor och känna att jag gör skillnad, svarade hon.

SEBASTIAN MÅRTENSSON Trelleborgs Allehanda