Äldreomsorg / BÄVA

BÄVA - Bästa Äldrevårdsalternativet

Låt dig inspireras av BÄVA genom att ta del av materialet här nedan. Här finner du bl.a. :

Vi uppdaterar löpande med nytt material!
Har du några frågor eller vill du komma i kontakt med oss? Klicka här!

Centern
Annonser
Dags att införa BÄVA. Tidningsklipp januari 2022
Broschyrer

Nu är det dags att införa BÄVA

Klicka på bilden för att öppna broschyren i ett nytt fönster.

Inbjudan BÄVA bussresa 2018

Vilka politiker vill genomföra BÄVA opinions krav på en bättre äldreomsorg?

Klicka på bilden för att öppna i nytt fönster.

Inbjudan BÄVA bussresa 2018

Inbjudan Bussresa 23 maj 2018

Klicka på bilden för att öppna i nytt fönster.

Inbjudan BÄVA bussresa 2018

Bäva har Tubberödshus och Broängens äldreboende som föredöme

Klicka på bilden för att öppna i nytt fönster.

Inbjudan BÄVA bussresa 2018
Inbjudan BÄVA bussresa 2018
Opinion

Insändare [2022-02-08]

Var skulle annars en så viktig överenskommelse hanteras?

Svar till Liberalernas insändare i NKP 20220202. Intressant, att just Liberalerna, kommenterar att vårt svar till signaturen ”Vuxen i rummet” är korrekt.

Beträffande Liberalernas Ewa Wiklander och Eric Hesselius påpekande till Jane Larsson C, att tala väl om parterna i politiken och om brutna löften, anser vi att denna erinran, vår uppfattning, är en verklighetsförvrängning och borde inledningsvis ligga till grund för Liberalernas egen självrannsakan.

20180531 På Broängsmötet med cirka 100 besökande, gav M, C, L och SD tummen upp, som ett ja, på moderator Lars Blomkvist direkta frågor, gällande Bävafrågorna enligt nedan.

Klicka här för att läsa hela insändaren , 120.5 kB.!

Insändare [2022-01-31]

Centerpartiet - vill ni inte stå för det ni sagt?

Jane Larsson (C) och Anders Ölmhult (C), replikerar min insändare och påstår att Jane Larsson inte sagt att bostadsbolaget har något med Bäva att göra!Den 2/1 2022, står det att läsa i NKP "Centerpartiet i Kristinehamn har givetvis drivit Bäva konceptet i äldreomsorgsnämnden och bostadsbolaget där vi anser det hört hemma". Det Jane Larsson och Anders Ölmhult är vad som sagts/skrivits och vill man inte stå för det. Då tycker jag väljarna ska få reda på det.

En vuxen i rummet

Klicka här för att läsa hela insändaren , 60.8 kB.!

Insändare [2022-01-25]

"Vår uppfattning var att Bäva skulle implementeras i den nybildade nämnden”

Svar till ”En vuxen i rummet”. Bra rubrik på insändaren ”Oförståndiga politiker vs förståndiga väljare”. Tack för din insändare i NKP 21 januari som visar att du missförstått hela Bäva-konceptet och att vi får tillfälle att rätta till vissa missförstånd om Bäva – Bästa Äldre Vårds Alternativet.

Klicka här för att läsa hela insändaren , 100.4 kB.!

Insändare [2022-01-15 09:00]

Nu är det dags att införa BÄVA

Nu är det dags att införa Bäva - Bästa äldrevårdsalternativet, för de åldersrika, förslagsvis som ett pilotprojekt, i Kristinehamns kommun.

Klicka här för att läsa hela insändaren , 94.3 kB.!

Insändare [2019-12-28]

Nu är det Bäva som gäller

Bästa Sonja Höglund! Intressanta synpunkter i din insändare i NKP 20191112, med svar till Gunnar Edström och Roger Larsson. Bakgrund. Gunnar Edström skrev under en rubrik ”Vem har mage att kritisera Näva och Bäva”. Jag hade skrivit ett svar till Argusögat.

Du kritiserar Gunnar Edström och mig angående fel datum för nedläggningen av vårt f.d. sjukhus och Näva. Ja, sjukhuset lades ned med början 2000, Alliansen skaffade närsjukvården med Carema vilket sedan lades ned 2008 av S och V.

Då fanns ett nedläggningshot på hela höghuset inklusive administrationshusen bakom. Höghuset (själva hjärtat av sjukhuset), är kvar mycket tack vare Näva Opinions aktiva kampanjer.

Klicka här för att läsa hela insändaren , 68.6 kB.!

Insändare [2019-10-14]

Svar till Argusögat

Intressanta frågor som du tar upp. Eftersom du kritiserar, både Näva och Bäva, så kan det ju vara lämpligt med lite bakgrund så att läsarna också får lite fakta i ärendet.

Sjukhuset i vår kommun började nedmonteras 2008 av S och V. Allt skulle flyttas till Karlstad och huset var väl också på väg att rivas.

Inför valet 2010 bildades Näva, en opinionsgrupp som aktivt informerade om faktiska misstag och möjligheter genom broschyrer, media, politiska möten, cirka 4 500 namnunderskrifter för att återinföra Näva och utveckla före detta sjukhuset.

Klicka här för att läsa hela insändaren , 71.7 kB.!

Motion [2017-12-05]

Klicka på bilden för att öppna i nytt fönster.

Inbjudan BÄVA bussresa 2018

Insändare [2022-02-02]

Bäva - tänk att få uppleva det

Jag var med på den resa till Tubberöds äldreboende i Skärhamn, som (C) anordnade för ett par år sedan och där boendet utgår från Bäva-konceptet.Tänk att få uppleva ett sådant boende för mig när jag behöver det!Hemlagad näringsrik mat, gjord av utbildad kock och där jag är med och bestämmer matsedeln för veckan. Teamkänsla mellan boende och personal, där jag får inflytande gällande aktiviteter och utflykter.Utemiljön där var också helt fantastisk. Alla de boende som vi pratade med trivdes och det kändes fint. Det skulle vara intressant med en kostnadsmässig jämförelse mellan en äldreboendeplats i Kristinehamn och en äldreboendeplats på Tubberöd?

Mitt val Bäva Opinion

Klicka här för att läsa hela insändaren , 61.2 kB.!

Insändare [2022-01-31]

Liberalerna: De enda som brutit löften är Centerpartiet

I Insändare den 26 januari i NKP säger Centerpartiet helt riktigt att det är i fullmäktige som beslut fattas om särskilda boenden Det är i stort sett det enda som är korrekt i den insändaren. I den verkliga världen har frågan inte drivits, varken i nämnden eller i andra politiska instanser.En viktig fråga för alla politiker är att människor som börjar bli till åren ska ha det bra, få god omvårdnad och känna sig respekterade och uppskattade. Personalen på våra boenden i Kristinehamn gör stora insatser för att möta de förväntningar som finns och i de flesta fall är de framgångsrika. SCBs medborgarundersökning visar att 71 procent av innevånarna i Kristinehamn är nöjda med äldreomsorgen, snittet i Sverige ligger på 58 procent.

Klicka här för att läsa hela insändaren , 95 kB.!

Insändare [2022-01-24]

Oförståndiga politiker vs förståndiga väljare

En beundrande insändare om Jane Larsson (C) skrevs anonymt. Detta inlägg blir därför också anonymt men smickret inte lika glittrande. Vi kan läsa, i Nkp, att Jane Larsson, läs Centerpartiet, försökt påverka det kommunalt ägda bostadsbolaget att bygga hem för äldre, sk Bäva, . Det kan inte vara bostadsbolagets uppgift att bygga "pedistaler" åt politiker!?

Om äldreomsorgsnämnden önskar bygga ett hus för äldreomsorgen. Ska väl ett sådant bygge först finansieras, därefter upphandlas i gängse ordning. Det är väl bostadsbolagets ledning och styrelse som utifrån ägandedirektiv ska driva företaget för dess syfte och enligt aktiebolagslagen och inte i populistisk anda. Centerpartiet visar återigen ett förakt mot väljare, företag och kommunen genom att föreslå populistiska förslag.

En vuxen i rummet

Klicka här för att läsa hela insändaren , 62.5 kB.!

Debattinlägg [2022-01-02]

"Ingen ska behöva vara rädd för att åldras. Vi vill att Sverige ska vara ett av världens bästa länder att åldras i"

I ett debattinlägg från 2022-01-02 skriver Annie Lööf och Kent Ivarsson om hur Sverige ska vara ett av världens bästa länder att åldras i.

Klicka här för att läsa hela insändaren!

Insändare [2019-11-07]

Vem har mage att kritisera Näva och Bäva?

Det är förhoppningsvis en mycket liten grupp som är negativ till Näva och Bäva. Det är klargörande med den historik som Roger Larsson ger i NKP 16/10.

Nedmonteringen av det kostnadseffektiva och välskötta Kristinehamns sjukhus började, som Roger påpekar, 2008 . Då bildade vi en opinion för att försöka behålla vad som kunde behållas av Kristinehamns sjukhus. Bland annat samlades flera tusen namnunderskrifter in från medborgarna, som dåvarande landstingsrådet Berit Högman (S) fick ta emot. I samband med nedläggningsprocessen yttrade hon: "En gör så gött en kan" (dvs att lägga ner sjukhuset) Vi hade också grytlocksdemonstration, torgmöten, "sittstrejk" i sjukhusets foajé. Vi kallade oss "sjukhuskramarna" Vi ville så gärna behålla sjukhuset intakt. Och vi skrev insändare i NKP och anordnade paneldebatter med mera. Allt för att påverka landstingsstyrelsen att inte lägga ner Kristinehamns sjukhus. Men nedläggningen blev ett faktum.

Klicka här för att läsa hela insändaren , 69.3 kB.!

Opinion

Klicka på bilden för att öppna i nytt fönster.

Inbjudan BÄVA bussresa 2018
Filmer
Nyheter

 • Nytt material uppladdat under flikarna Skolan och BÄVA


  Nu finns ännu fler av våra annonser uppladdade på hemsidan.
  Klicka här för att komma till Skolan.
  Klicka här för att komma till BÄVA.


  Läs mer här • Se våra senaste BÄVA-annonser


  Vill du läsa mer om BÄVA, klicka här!

  Läs mer här


Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.