MUHARREM DEMIROK FÖRESLÅS SOM NY PARTILEDARE FÖR C

På en extrainsatt partistämma den 2 februari ska en ny centerledare och partiledning väljas. Nu har valberedningen presenterat sitt förslag och till partiledare föreslås Muharrem Demirok.

– Jag är ödmjuk inför valberedningens förslag, men jag känner mig också väldigt motiverad och förberedd om medlemmarna visar mig förtroendet att väljas till partiledare vid extrastämman i Helsingborg, säger Muharrem Demirok.

I samband med att Annie Lööf avgår som centerledare i början av 2023 ska hennes efterträdare utses. Den 2 februari hålls en extrastämma i Helsingborg, där ombud från hela landet ska rösta fram partiets nya ordförande, förste och andre vice ordförande samt ledamöter till det verkställande utskottet.

Valberedningen föreslår att Muharrem Demirok utses till Centerpartiets nya ordförande. Efter att ha valts in i riksdagen efter valet 2022 har Muharrem Demirok ansvarat för partiets utbildningspolitik, och har sedan tidigare lång erfarenhet som kommunalråd i Linköping samt som ledamot i Centerpartiets partistyrelse och verkställande utskott.

– Det är en otrolig möjlighet att få chansen att vara med och påverka Sveriges utveckling framåt. För mig är rollen som partiledare starkt förknippad med att vara en lagledare. Någon som lyssnar in, som inkluderar hela partiet och som kan skapa trygghet, säger Muharrem Demirok.

– Muharrem Demirok är en lagspelare som har ett öppet och inlyssnande ledarskap. Under partiledarvalsturnén har många sett hur han trivs med att diskutera med medlemmar och förtroendevalda. Han har en tydlig ideologisk kompass, samtidigt som han är van vid att hitta praktiska lösningar, säger Jan Andersson, valberedningens ordförande.