SD förvirrar om Barkarö

Lars Kallsäby svarar idag i VLT på en insändare från SD. Hela texten finns nedan.

Återigen förvirrar Ann-Christine From Utterstedt (SD) allmänheten genom att upprepa gammal information och ifrågasätta mitt engagemang. I VLT 8/6 skriver hon att jag "slirar på mycket tunn is" och att jag ska ha "kommit med olika förklaringar". Efter att ha läst From Utterstedts replik kan jag bara konstatera att det inte är jag som i sammanhanget är otydlig med vad som har skett i den här frågan.

Att viljeyttringen felaktigt beskrevs som beslut har Magnus Edström (MP) och jag erkänt som ett av tre misstag med den handlingen och kommunen har korrigerat dem. Det finns beskrivet tillsammans med flera andra frågor och svar i det webbdokument som tagits fram av kommunen: http://bit.ly/barkaro. Att gå över det ytterligare anser jag inte som produktivt i nuvarande läget. Istället uppmanar jag SD att hjälpa till med att sprida aktuell information. De skulle till exempel kunna göra ett tillägg till den artikel som de publicerade 16/5 på sin egen webbplats och länka till kommunens frågor och svar.

Jag har som sig bör tagit mitt ansvar som ordförande i Byggnadsnämnden och lyssnat på de som bor på Barkarö. Först vid ett möte ute i Barkarö där jag och Magnus Edström lyssnade på och mötte frågor från allmänheten. Efter det har jag också träffat representanter för Barkaröborna. Det anser jag visar med all önskvärd tydlighet att jag tar deras oro och frågor på allvar.