Pressmeddelande: Mikael Palmqvist (C) diskuterar film i Måndagsmix på Elektra

Mikael Palmqvist (C) kommer vara en av deltagarna i samtal om filmen "Jag, Daniel Blake" på Elektra Folkets Bio måndag 13/2.

Måndagsmix är en pågående serie av filmer som visas på Elektra Folkets Bio på Culturen i Västerås. De filmer som visas inspirerar till samtal mellan publiken och gäster som har bjudits in speciellt, så som filmens regissör, skådespelare eller andra med anknytning till filmen eller dess ämne.

På måndag visas filmen ”Jag, Daniel Blake” som belönades med Guldpalmen vid filmfestivalen i Cannes 2016. Filmen handlar om Daniel Blake, en 59-årig snickare som drabbas av sjukdom och blir arbetslös. Han tvingas slåss med myndigheter som å ena sidan menar att han inte bör arbeta och å andra sidan att han är för frisk för att vara sjukskriven.

Mikael Palmqvist som är ledamot av kulturnämnden och ersättare i kommunfullmäktige kommer diskutera filmen med en rad andra gäster.

- En allmän socialförsäkring är en grundtrygghet för alla medborgare i Sverige. Men byråkrati kan i onödan försvåra för utsatta personer att de får den vård och omsorg de behöver och har rätt till. Jag vill i samtal med andra deltagare belysa detta och hur vi tillsammans kan arbeta för att ingen ska falla mellan stolarna, säger, säger Mikael Palmqvist (C).

Mikael Palmqvist nås på 0703 87 06 64 eller mikael.palmqvist@vasteras.se.

mikael palmqvist